Username *
Password *
Remember Me

Za Hrvatsku, kao turističku i poljoprivrednu državu, food design prirodno je područje. S Emom Gerovac prošle smo godine organizirali program #tdzg Food Design. U međuvremenu ona je pokrenula cijeli kolektiv Na_Oko, pa je narasla i suradnja s Tjednom dizajna i sam #tdzg Food Design program. Odjek javnosti je odličan i siguran sam da dizajn hrane u Hrvatskoj ima veliku budućnost - poručuju organizatori Tjedna dizajna Zagreb Tina Marković i Daniel Tomičić.

TDZG održat će se 09. do 14. svibnja na više od pedeset partner lokacija u središtu Zagreba te na više od pet tisuća kvadratnih metara Laube i posebno projektiranog #tdzg Dizajn parka, koji se gradi preko puta Laube. Teme su automobilska industrija, interijeri, moda, produkt dizajn, hrana... Partner ovogodišnjeg Tjedna je Austrija. Po prvi puta Tjedan dizajna ima temu - U čemu je problem?

 TDZG PRESS BRUNCH
Sve što vidiš možeš pojesti - hrana u službi ukrašavanja i relevantan umjetnički element


Hrvatski kolektiv koji će voditi #tdzg Food desing, Na_Oko su četiri mlade dizajnerice, arhitektice i izjelice koje su prepoznale dizajn hrane kao budućnost te surađivale na raznim projektima koje sljubljuju hranu i dizajn.

Foodcuratos je nizozemski duo za dizajn hrane koji je, na svjetskoj razini, uveo pojam food curator (hr. kustos za hranu). Njihov rad se temelji na razvoju ove profesije jer je kustos za hranu, hibrid dizajnera i kuhara što je vitalna razlika u njihovom pristupu prema hrani. Foodcurators čine Digna Kosse i Lucas Mullié, a djeluju tamo gdje se susreću hrana i dizajn – napomenula je Ema Gerovac na današnjoj press konferenciji u Laubi.
Toolsoffood francuski je studio za dizajn hrane, osnovan 2015. godine, koji čine Luz Moreno i Anaïs Silvestro, dvoje grafičkih dizajnerica dijeli strast prema zajedničkom cilju – hrani. Studio je osnovan kako bi istražilo nove mogućnosti proizvodnje, kuhanja i degustiranja. Agencija osmišljava, savjetuje i stvara za kulinarski svijet – kuhare, cateringe, umjetnike, proizvođače, industriju hrane kako bi im ponudila cjelovito, jedinstveno rješenje food designa osmišljeno samo za njih. Za njih je hrana materijal pomoću kojeg se stvara posebno osjetilno iskustvo. A njihov je cilj promijeniti stav čovjeka prema hrani.

 TDZG PRESS BRUNCHTDZG PRESS BRUNCH

TDZG tim

TDZG PRESS BRUNCHTDZG PRESS BRUNCH

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location