Username *
Password *
Remember Me

- Glavni chef novog restorana ZOI, smještenog u Dioklecijanovoj palači, je Marko Rajilić, umjetnik u duši. Njegova mala remek-djela su njegov izričaj, izričaj njegove regije, prelijepog grada Splita, istoka i zapada – objavljeno je povodom otvorenja ovog art-food restorana.

Chef Marko Rajilić


Chef Marko Rajilić
- Ponuda u restoranu nadahnuta je raznolikošću mediteranske kuhinje i njezinoj bogatoj povijesti, a gastronomija je mozaik mnogih izvora, od Libanona do Grčke, od Italije do Francuske i Balkana. Doživljaj je to mješavine kultura, fuzija nespojivih kuhinja. Na meniju se mogu pronaći delicije poput junećeg jezika s datuljama, dimljene gibanice, janjećih kotleta s musakom i manti paste. S vinskom kartom od ukupno 84 vrhunska vina, pokrivena je većina svjetskih vinskih regija, dok se u isto vrijeme zadržava pristranost prema Hrvatskoj i susjednima regijama – istaknuo je chef Marko Rajilić. 


Riječ ZOI dolazi od grčke riječi za život, a odnosi se na kraljeve, vojnike, trgovce, robove i sve koji su ostavili svoj trag te na taj način oblikovali život grada Splita.

Dizajn interijera potpisuje studio Stairwell&Loft.

Foto: Duško Vlaović

Chef Marko Rajilić

Chef Marko RajilićChef Marko RajilićChef Marko RajilićChef Marko RajilićChef Marko RajilićChef Marko Rajilić

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location