Username *
Password *
Remember Me

Hrvatska je po prvi puta domaćin E@t:Food in the digital age konferencije na koju dolaze neki od vodećih mladih svjetskih influencera i stručnjaka na tom području. Mladi tim hrvatskih stručnjaka koji stoje iza uspješnog Taste and Travel Festivala, koji se od 24. do 30. kolovoza održava u Zadru, ovom konferencijom radi korak naprijed i Hrvatsku svrstava u red zemalja čiji stručnjaci već danas stvaraju budućnost.  

 

Adam 1

Prestižni američki magazin Forbes, jednog od glavnih predavača zadarske konferencije, Adam Lowya uvrstio je u najutjecajnije ljude današnjice do 30 godina. Ovaj mladi Amerikanac svojim je radom i idejama u svijetu prehrambene industrije napravio iskorak, a njegov projekt Move For Hunger postao je jedna od tema o kojoj izvještavaju brojni svjetski mediji.
Move For Hunger inovativni je Adamov projekt koji mobilizira selidbenu industriju kako bi se smanjilo bacanje hrane i pobijedila glad. Projekt surađuje s tvrtkama za selidbu kako bi se hrana koja je višak kod selidbi spasila tijekom tog procesa i dostavila lokalnim bankama hrane diljem SAD-a i Kanade. Move For Hunger pomaže podići svijest o tome da se 42 milijuna Amerikanaca bori s gladi, te ujedno nudi jednostavnu priliku za akciju. U osam godina, skupljeno je više od 3.8 milijuna kg hrane, dovoljno za sedam milijuna obroka onima kojima su potrebni.

 

 Adam 1
Adam Lowy će na hrvatskoj E@t: Food in the digital age konferenciji održati predavanje pod nazivom Food waste and how to tackle it. Konferencija se održava u zadarskom Arsenalu 26. kolovoza. Neke od tema su food waste, 3D printeri, blockchain tehnologije, a cilj je povezati mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na neki svoj poduzetnički poduhvat.


Uz konferenciju održavaju se i tradicionalni Sajam proizvodi hrvatskog sela koji okuplja OPG izlagače iz cijele Hrvatske. Craft beer festival ponudit će više od 50 vrsti craft piva od kojih su mnoge noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan. U sklopu festivala na zadarskoj rivi održat će se i bogat zabavni program na kojem će u danima vikenda nastupiti grupa Vatra, Kuzma i Shaka zulu te brojni drugi.

 

 Adam 1

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location