Username *
Password *
Remember Me

Nutricionisti ističu doručak kao osnovu pravilne prehrane i najvažniji obrok u danu, dok brojna istraživanja o zdravoj prehrani preporučuju konzumiranje žitarica od cjelovitog zrna zbog njihovog utjecaja na smanjenje rizika za razvoj kroničnih i srčanih bolesti, i to prije svega koronarne bolesti, povišenog krvnog tlaka te šećerne bolesti tipa dva. Predlažemo 4 varijante dobrog doručka, jednostavne su i izvedive u samo desetak minuta.

 dotcomgiftshop 446668 cr
Wilko


1 Jaja – kuhana ili pečena, ovisi o želji. Britanci ih jedu ujutro s kobasicom i grahom, nama je ipak praktičnije samo spremiti ih solo na tavi ili skuhati u lončiću: jaja imaju 6 grama kvalitetnih proteina, vitamine B skupine, esencijalne aminokiseline, kalij, željezo, cink. Izvrstan su izvor proteina, obožavaju ih svi koji treniraju, jer su neophodna za rast mišića. Ujutro su najjednostavnija ona kuhana, no ako imate desetak minuta, super su i pečena. Ako ih želite pojačati, predlažemo neko povrće kao što su paradajz, paprika, krastavac...

 

dotcomgiftshop 446668 cr
House of bath


2 Sendvič s purećom ili pilećom šunkom. Zašto meso? Jer nam daje snagu. Bjelančevine ili proteini (koji se nalaze u mesu i mesnim proizvodima) su, uz vodu, najvažnije tvari u tijelu. Najvažniji su čimbenik u rastu i razvoju svih tjelesnih tkiva. Glavni su izvor tvari za izgradnju mišića, krvi, kože, kose, noktiju i unutarnjih organa, uključujući srce i mozak. Sastavni su dijelovi svake stanice, što ih čini osnovom života na Zemlji. Izgrađene su od aminokiselina koje su međusobno povezane peptidnom vezom – kaže Wikipedija.

 

dotcomgiftshop 446668 cr
via


3 Banana – mikro doručak, u hodu, super-hranjiv! Banana nam je dostupna tijekom cijele godine te ima visoku razinu kalija koji je neophodan za rad mišića. Obožavaju je sportaši jer među ostalom i malo masnoća i kolesterola. Sadrži i kompleks vitamina B: tiamin, folnu kiselinu i riboflavin. Možete od banane napraviti i smoothie, ubacite samo žitarice!

 

smoothie 625 625x350 41472121523
via


4 Žitarice u mlijeku – sadrže brojne hranjive sastojke kao što su vitamini, minerali, biljne bjelančevine... Vitamin B doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, što je bitno da budemo uvijek „budni“, odnosno da se ne osjećamo umorno ili da se ne desi nagli pad energije u tijelu. 

 

dotcomgiftshop 446668 cr
dot com gift shop