COFFEE_chill // kava ili koktel? A može li 2 u 1? Može.

    Kava je omiljeno piće koje postaje još zabavnije u nekim koktel varijantama – Aperitivo bar donosi nam danas odlične prijedloge za sunčani vikend koji je pred nama! Naravno, može i bilo koji drugi dan u tjednu. - Espresso Martini, After 8, Capucaccino i Grande Pino četiri su koktela koji u sinergiji likera i kave razbuđuju i podižu raspoloženje. Idealni su i za popodnevni aperitivo nakon posla, u kombinaciji s nekim od slatkih tapasa, ali isto tako i za večernja druženja. Razbudite se i zasjajte pozitivnom energijom kakvu kava daje – objavio je poznati bar.

     

    FPD 8637 mala

    Grande Pino

    5cl Rum bijeli
    2.5 cl Liker od ananasa
    2 cl Liker od naranče na bazi konjaka
    1cl Šećerni sirup
    3cl espresso
    5 kapi tinkture od cvijeta naranče

    Priprema: Sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Procjedimo kroz fino sito u prethodno raslađeni niski tumbler sa par kockica leda. Ukrasimo dehidriranim ananasom do pola umočenim u čokoladu.

     

     FPD 8637 mala

    Espresso Martini

    5cl Votka
    2cl Liker od kave
    2cl šećerni sirup
    3cl Espresso

     

    FPD 8637 mala

    After 8

    3cl Tamni rum
    3cl Spiced rum
    2cl Liker od vanilije
    2cl Šećerni sirup
    3cl Espresso
    0.8cl Liker od mente
    4dsh Chocolate bitters

    Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom sljubljujemo sve sastojke sa espressom koji koktelu daje kremoznu teksturu. Nakon shakea, koktel procjedimo kroz fino sito kako bi uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u flute champagne čaši sa kuglicom leda i naribanom tamnom čokoladom na vrhu.

     

    FPD 8637 mala

     Capucaccino

    5cl Cachaca (kašasa)
    1.5cl Liker od amarula voća i vrhnja
    1.5cl Liker od bilja
    1.5cl Šećerni sirup
    3cl Esspreso
    4dsh chocolate bitters

    Priprema: Sve sastojke stavimo u shaker, dodamo led i snažno prošejkamo. Snažnim shakeom sljubljujemo sve sastojke s esspresom koji koktelu, u kombinaciji s likerom Amarula daje kremoznu teksturu nalik capuccinu. Nakon shakea, koktel procjedimo kroz fino sito kako bismo uklonili male komadiće leda koji narušavaju teksturu. Poslužujemo ga u konjak čaši s kockom leda i naribanim muškatnim oraščićem na vrhu.

     

    FPD 8637 mala