ECO_ECO // Mali plac pokrenuo je edukativni Mali FOOD HUB

  Mali Food Hub novi je projekt već dobro poznate mobilne tržnice lokalne organske hrane Mali plac / Little Market, pokrenutom u suradnji s Travel & Technology Hubom (Gacka 16, Zagreb). Program Malog Food Huba održavat će se jednom mjesečno i bit će edukativnog karaktera sa širokim rasponom tema, od praktičnih do kreativnih, s hranom kao zajedničkim nazivnikom. Tako će proširiti dosadašnji koncept Malog placa ciklusom Malih razgovora i radnji kojima će na vrlo osoban i neformalan način, pružati praktične savjete i pokazivati primjere dobre prakse iz prve ruke.

  To znači da ćete u Malom Food Hubu, uz zdravu nabavku, ovisno o aktualnoj temi moći i popričati s iskusnim vrtlarima, dizajnerima vrtova, permakulturistima, kuharima, nutricionistima, stilistima, fotografima...

   

  1 foto Petra Majdak
  foto - Petra Majdak

   

  - Željeli smo stvoriti mjesto gdje svatko može doći i zajedno s nama učiti te propitivati o svim temama koje su nam u fokusu. Prilika je to za još boljim povezivanjem potrošača i malih proizvođača, pojedinaca i kolektiva, kao i za razvijanje povjerenja kroz edukaciju, dobru praksu, zajedništvo i vrijednosti koje su nam svima u interesu – rekla je Jelena Mikin, organizatorica Malog placa koji stoji iza Malog Food Huba.


  Među temama Malih razgovora i radnji koji vas očekuju u Malom Food Hubu u predstojećim mjesecima izdvajaju se: razmjena sjemenja, biljna prehrana, lokalni i organski uzgoj, permakultura, stiliziranje i fotografiranje hrane, urbani vrtovi, food dizajn, dizajn vrtova, samoniklo bilje, kompostiranje, samoodrživost i očuvanje biološke raznolikosti.


  Prvo izdanje Malog Food Huba bit će održano u 26. siječnja 2018. u Gackoj 16, Zagreb, a uz Mali plac, uključivat će i Male razgovore o planiranju vrta, Male radnje sijanja i razmjenu sjemenja.

   

  1 foto Petra Majdak

  foto - Sanjin Kaštelan

   1 foto Petra Majdak

  foto - Petra Majdak