FOOD_booth // 3 genijalna NUTRIJENTA za podržavanje vitkosti

  Kako si pomoći pri mršavljenju? Predlažemo tri vrhunska nutrijenta koje krase izuzetne katakteristike: olakšavaju probavu masnoća, bogate su hranjivim tvarima, aktiviraju mast za dobivanje energije. Dijete su svuda oko nas, no valja paziti i izabrati zdravlje, odnosno više manjih obroka na dan koji će se pobrinuti da ne ogladnimo previše. Od obroka idealne su ljetne salate, hladni sastojci za osvježavanje i lagane namirnice. Predložene nutrijente možete konzumirati tijekom čitave godine.

   

   articoka jamie oliver
  foto // jamie oliver

  Artičoka - za bolju probavu masnoća
  Ova biljka potiče pojačano lučenje žuči, čime se olakšava probava masnoća. Naime, nepravilno i nepotpuno razgrađene masnoće uzrokuju probavne probleme kao što je nadutost i proljev. Preporuka je uzimati 1 kapsulu 2 puta dnevno mjesec dana, uz prilagodbu prehrambenih navika. Dakle, prije svega potrebno je pripremiti jetru kako bi se u procesu gubitka masnih naslaga razgrađivali produkti istih i izbacivali se putem žući.

   articoka jamie oliver


  Spirulina je modrozelena slatkovodna alga. Bogata je hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima te klorofilom. Klorofil u biljkama je analog hemoglobinu kod ljudi. Klorofil biljkama daje zelenu boju, a hemoglobin crvenu boju našoj krvi. Isto tako ima iznimnu moć vezivanja metala i toksina iz organizma.
  Visok udio proteina održat će mišićnu masu i spriječit iznenadne napadaje gladi.
  Preporuka je uzimati je ujutro i popodne prije obroka.
  Oprez! Osobe koje imaju terapiju zbog poremećaja rada štitne žlijezde trebaju biti oprezni i savjetovati se sa stručnom osobom prije uzimanja ovih dodataka prehrani.

  articoka jamie oliver


  Ekstrakt zelene kave potiče korištenje energije iz masnih stanica
  Zelena kava sadrži klorogensku kiselinu koja inhibira djelovanje enzima glukoza-6- fosfataze. Glukoza-6-fosfataza razgrađuje glikogen iz jetre u glukozu i na taj način snabdijeva organizam energijom. Kada je ovaj enzim inhibiran, aktiviraju se alternativni mehanizmi dobivanja energije, iz pohranjene masti.
  Što je to zelena kava? Zrnca kave koja nisu pržena, čime je očuvana klorogenska kiselina.

  Važno! Dodaci prehrani koji sadrže zelenu kavu ne sadrže kofein.