FOOD_info // fantastična FUZIJA OKUSA Japana i Perua

  Jeste li za nešto stvarno posebno, inovativno i nadasve fino? Prijedlog je novi restač Hanami – samo ime je nastalo od običaja Japanaca da ritualno chillaju u promatranju cvata japanske trešnje – objasnio je Igor Čimbur, čija familija drži i legendarni zagrebački restoran Baltazar, smješten u istom dvorištu kao i Hanami.

  chef Motohiko Mochizuki

  Jučer su predstavili japansko-peruanski fusion koncept, koji uz svakodnevno svježe namirnice donosi i nova gastro iskustva iz kuhinje Nikkei – sve konce u rukama drži provjereno odličan chef Motohiko Mochizuki. No, on tamo nije samo kuhar, već su Motohiko i familija Čimbur restoran otvorili zajedničkim snagama.

  chef Motohiko Mochizuki
  Igor Čimbur i Motohiko Mochizuki

  - Pod motom „okusi se ne rađaju, nego stvaraju“ stvorili smo mjesto koje nudi čitavu paletu okusa. Koncept restorana je zamišljen tako da svakog tjedna, od ponedjeljka do subote, radimo menu za ručak koji se sastoji od ramena, gyoza, sushija i sashimija, dok navečer nudimo raznovrsna jela, naravno uz sushi! Svakodnevno ćemo pripremati najsvježije namjernice, a od ovog proljeća u našem vrtu u Ivanić gradu sadit ćemo domaće povrće koje ćemo koristiti u kuhinji. Planovi za budućnost su nam i otvorenje Hanami sushi bara s dostavom – najavio je Igor Ćimbur.

  chef Motohiko Mochizuki

   chef Motohiko Mochizukichef Motohiko Mochizukichef Motohiko Mochizukichef Motohiko Mochizukichef Motohiko Mochizuki