Zbog neodoljivog oblika koje duguje specifičnom kalupu, kuglof zaslužuje biti na blagdanskom stolu…, a kako se bliži Uskrs, ja sam već u pripremama.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA
Dakle, za savršeni kuglof predlažem:
Sastojci: 4jaja, 250 g šećera, 200 ml mlijeka, 200 ml ulja, 250 g brašna, prašak za pecivo
1 Odvojiti žumanjke od bjelanjaka
2 Bjelanjke smiksati u čvrsti snijeg
3 Žumanjke smiksati sa šećerom dok se ne rastopi. Zatim dodati mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo.
4 Žlicom dodavati pomalo bjelanjke u smjesu i lagano miješati. Na kraju dodati komadiće čokolade po izboru
5 Pećnicu zagrijati na 180°C. Kalup za kuglof premazati rastopljenim maslom, izliti smjesu i peć oko 30 minuta
I to je to. Dobar tek želim!