Pide ili turska pizza su savršeno nadjeveno pecivo koje može biti kompletan obrok, a kombinacije nadjeva su mnogobrojne.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA
Neki dan sam ga prvi put radila i moji doma su se oduševili. Odlučila sam se za gotovo pizza tijesto i nisam pogriješila.
Pide možete prilagoditi svojim željama i u njega staviti više špinata, sira, možda još neko drugo povrće... pustite malo mašti na volju i kreirajte svoj posebni Pide.
Danas probavam zdraviju verziju.
Sastojci : (gotovo) tijesto za pizzu, baby špinat, 2glavice luka, malo masla, ribana gauda, slani feta sir, sol, papar, maslinovo ulje....svega #OnakoOdOka
Na maslu prepržiti luk, ubaciti špinat, posoliti, popapriti. Samo malo "ubiti" špinat.
Tijesto za pizzu prepoloviti. Prvo po sredini slagati naribanu gaudu, onda nadjev od špinata i luka te staviti slani sir. Oblikovati lađice… poprskati s par kapi maslinovog ulja.
Peći u pećnici na 180°C 15-tak minuta.
Kad su Pide gotove premazati ih još malo sa maslinovim uljem… I to je to. Dobar tek!