Svi znamo da je #Focaccia tradicionalna talijanska pogača koja je postala HIT diljem svijeta, ali malo njih zna da postoji još jedna verzija zvana #focaccine.
Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica
Ove male verzije okrugla su tijesta prošarane finim maslinovim uljem, začinskim biljem i češnjakom u prahu. Tako pahuljaste i lagane čine idealno predjelo za posluživanje uz sireve i vino.
Sastojci:
500g brašna
Prstohvat soli
Suhi kvasac
120 ml toplog mlijeka
130 ml tople vode
60 ml maslinovog ulja
U zdjelu sjediniti mlijeko, vodu i kvasac.
Dodati maslinovo ulje, brašno, sol i mijesiti kuhačom dok ne dobijete kompaktnu kuglu. Ostaviti 2 sata da miruje.
Razvući tijesto, pomoću čaše oblikovati krugove i prebaciti ih na lim s papirom za pečenje. Ostavite ih tako 30 min.
Prstima udubite krugove.
Premažite ih maslinovim uljem, češnjakom i začinskim biljem po želji.
Pecite u pećnici na 190°C 15-tak minuta.
I to je to! Dobar tek želim!
#FoodMajstorica