FOOD MAJSTORICA // lokarde su nutritivno bogate. Danas sam ih radila u marinadi

    Kod mene se riba ne jede samo petkom. No, prvo da ponovimo gradivo: Kako prepoznati svježu ribu?

    food2

    Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica


    1. Bistre oči, izbočene i sjajne
    2. Tijelo je ukočeno, čvrsto i sjajno
    3. Škrge moraju biti crvene boje, ne smećkaste

    TO je svježa riba.

    food1

    Danas sam pravila Lokarde u marinadi. Lokarde su nutritivno jako bogate. Uostalom, kao i sva plava riba. Uvijek volim kupovati manje primjerke. Držim da velike lokarde često mogu biti suhe. Ali, to je samo moje mišljenje.

    Ribu očistimo, operemo i posušimo krpom. Glave sam otkinula i skuhala temeljac. Stavimo u brašno i popržimo na ulju . Popriganu ribu izvadimo u pleh.

    U tavi na ostatku ulja dodamo kolute luka te pirjamo na laganoj vatri. Dodamo češnjak, petrusin, ružmarin, limun,lovor, ocat, sol i papar i prokuhamo 2-3 min. Dodamo malo vina i ribljeg temeljca ili vode. Tako vruću marinadu prelijemo po ribi - riba mora biti potopljena.

    I to je to. Dobar tek želim!

    foodfood3