Subotom i nedjeljom neki od vas ne moraju na posao, mogu se opustiti i doručkovati u krugu obitelji.
Tipka i kuha: Jasmina Đurović a.k.a. FOOD MAJSTORICA
Ako vam je ostalo kruha od dana prije ili dva i ne da vam se ujutro vikendom izlaziti po kruh, imam savršen recept.
Kruh natrgamo, posolimo i prelijemo mlijekom i ostavimo sa strane.
Za to vrijeme narežemo malo šunke, pršuta ( može i panceta umjesto pršuta), mladi luk (onaj bijeli dio) na tanke kolutiće. Na ugrijanu tavu koju ste premazali maslinovim uljem stavite kockice pršuta (pancete) i bijeli dio luka. Kratko popržite. Potom u zdjelu s namočenim kruhom dodajte zeleni dio luka nasjeckan sitno i narezanu šunku, prženi pršut s lukom, 2 jaja, popaprite.
Sastojke dobro promiješajte. Dobivenu smjesu premjestite u vatrostalnu posudu koju ste premazali maslom. Poravnati i prekriti aluminijskom folijom. Peći na 190°C , 50-tak minuta.
Jelo izvadimo iz kalupa, pričekamo da se malo ohladi, narežemo i uživamo u divnom doručku.
I to je to! Dobar tek želim!