FOOD MAJSTORICA // savršen ljetni ručak - punjene BALANČANE ili PATLIDŽANI

    Balančane, patlidžani... kako god ih zvali jako je ukusno povrće. Prava ljetna poslastica i odličan prilog jelima.

    Kuha: Jasmina Đurović a.k.a. Food majstorica

    A danas vam od njih pravim nešto jako, jako fino.

    balan3

    Prepolovite i malo zarežite balančane. Namažite ih maslinovim uljem i posolite. Stavite na papir za pečenje (strana balančane s korom prema gore). Pecite 30min na 220°C.

    Za to vrijeme napravite nadjev po želji. Ja sam danas na maslinovom ulju popržila malo češnjaka, pilećih prsa, hamburgera, petrusina, malo koncentrata od pomadore (rajčice) ili još bolje nasjeckajte svježu pomadoru… pa popaprite.

    Ispečene balančane okrenite na drugu stranu (strana od kore je sada na papiru). Izdubite s malom žlicom njeno "meso" i pomiješajte ga sa smjesom.

    Napuniti balančanu i po vrhu staviti sir. Ja sam koristila tvrdi, slani sir, možete gaudu, parmezan... vratiti u pećnicu na 5 minuta. Izvadite iz pećnice i poprskajte malo maslinovim uljem.

    I to je to! Pravi ljetni ručak. Dobar tek želim!

     balanc