Friday refresh // DOKAZANA kombinacija koja JAČA IMUNITET usred niskih temperatura

  Što poduzeti kako bismo na vrijeme spriječili kronične infekcije u zimskom periodu? Terapijska kombinacija i učinkovitost Pileje Lactibiane Reference i Phytostandard čempres-echinacee dokazana je kroz kliničku studiju za slučajeve prevencije zimskih infekcija.

  Ponovno je na red došao period infektivnih stanja prehlada, gripa i viroza. Učestalim recidivirajućim infekcijama osobito su sklone određene populacije ljudi, osobe starije životne dobi, trudnice, djeca, osobe na učestaloj antibiotskoj terapiji, na višestrukoj terapiji ljekovima te osobe koje su već u stanju određene bolesti ili poremećaja. Postavlja se najučestalije pitanje - što poduzeti kako bismo na vrijeme prevenirali kronične infekcije u zimskom periodu.

  FARMACIA - koja mi je najbliža?

   

  phytostandard 4 11 2017b c2r
  Wallis // prshots 

   

   

  Ako ipak do infekcije dođe, treba pronaći rješenje kako ublažiti simptome, pospješiti ozdravljenje te ubrzati oporavak. Kada se radi o slučaju infekcije, često je riječ o patogenu s kojim se prvo susreće naša prva linija obrane organizma, a to su crijeva. Naime, mikrobiom crijeva predstavlja mehaničku, ali i mikrobiološku barijeru izlučujući antimikrobne supstance koje se bore protiv patogena s kojima se susrećemo. Mikrobiom putem efekta barijere sprječava implantaciju i proliferaciju neželjenih bakterija konstantno komunicirajući s našim imunološkim sustavom. Uz crijevni mikrobiom, od izuzetne je važnosti i crijevna mukoza i pojava koju nazivamo sindromom propusnih crijeva ili hiperpermeabilnosti. Ako naša crijeva postanu propusna, otvaraju se vrata različitim patogenima i uzročnicima infekcija što u konačnici utječe na zdravlje našeg imuniteta.

  Važno je napomenuti kako upravo modulacijom mikrobioma u crijevima i zacjeljivanjem crijevne mukoze primarno utječemo na održavanje zdravlja općenito, odnosno takav pristup postaje glavni i osnovni alat u prevenciji kroničnih infekcija.

   phytostandard 4 11 2017b c2r

  S obzirom na činjenicu da je u ekosustavu crijeva smješteno 70% stanica našeg imuno sustava, potrebno je odabrati probiotik koji će stimulirati imunološki odgovor organizma, odnosno poticati jačanje imuniteta. Lactibiane Reference proizvod je tvrke Pileje iz linije probiotika naziva Lactibiane, a sadržava specifične bakterijske sojeve odgovorne za poboljšavanje i jačanje imuniteta, smanjenje resporatornih infekcija tijekom zimskih perioda te u terapiji iritabilnog kolona praćenog zatvorom. Specifični i ciljani sojevi: Bifidobacterium longum LA 101, Lactobacillus helveticus LA 102, Lactobacillus lactis LA 103, Streptococcus thermophilus LA 104 potiču imunitet stimulirajući ekspresiju citokina (IL-12 i IFN-g) tipa Th1 imuno odgovora.

  Kao prevenciju, ali i potpuni pristup obrane organizma od infekcije, u terapiju je uvijek najbolje uključiti ljekovite biljke, u ovom specifičnom slučaju biljke čempres i echinaceu. Proizvod Phytostandard čempres-ehinacea tvrtke Pileje fitoterapijski je preparat koji istovremeno djeluje antibakterijski i antivnirusno te je snažan stimulator imuniteta. Ehinacea je biljka koja ima antibakterijsko te imunostimulativno djelovanje zahvaljujući aktivnim tvarima, polisaharidima i alkilamidima, koji djeluju na obje razine imuno sustava, specifični (urođeni) te nespecifični (stečeni) imunitet. Čempres je antivirusna biljka koju karakterizira i virostatičko i virucidno djelovanje.

  phytostandard 4 11 2017b c2r

  Terapijska kombinacija i učinkovitost Lactibiane Reference i Phytostandard čempres-echinacee dokazana je kroz kliničku studiju za slučajeve prevencije zimskih infekcija. Studija je objavljena u znanstvenom časopisu Phytotherapie u travnju 2011. godine. Istraživanje je uključivalo 101 osobu podijeljenu u 2 grupe: osobe koje su uzimale suplemente Lactibiane Référence (1 cps/dan) i Phytostandard čempres-ehinacea (2 tablete/dan, 4 dana/tjedno) tijekom 3 mjeseca ili više.

  Rezultati su pokazali značajno smanjenje prevalencije infektivnih epizoda gripe i prehlade i to, naravno, u grupi koja je uzimala suplementaciju. Možemo zaključiti da je pametno reagirati i djelovati prije sezone gripe i viroza kako bismo tijekom zime ostali zdravi.

   phytostandard 4 11 2017b c2r