Žuta boja namirnice (banane, limun, breskve) znači da je bogata beta karotenom koji se u organizmu pretvara u vitamin A i preporučuje se brzo vraćanje energije kada smo umorni.
Crvena boja (rajčica, lubenica, jagoda) koja dolazi od antocijana pomaže tjelesnim stanicama da se regeneriraju i pridonose jačanju obrambenih snaga organizma.
Narančaste namirnice (mrkva, marelica i bundeva) idealne su za pripremu kože za sunce zbog bogatstva beta karotenom, a imaju i veliku energetsku vrijednost što ih čini idealnima za bavljenje sportom na otvorenom.
Zelena kao najčešća boja povrća (salata, blitva, špinat, brokula) označava bogatstvo namirnice sa željezom, kalcijem, kalijem i magnezijem. Sadrži mnogo vlakana i pomaže probavu, može se jesti svakodnevno jer ne deblja te je dobro za srce i prevenciju tumora.
Ljubičasta i plava boja (borovnice, aronija, patlidžani, grožđe) namirnica između ostalih biljnih pigmenata sadrže i bioflavonoide, čiji je pozitivan utjecaj na zdravlje našeg organizam također značajan. Ljubičaste i plave vrste ne samo da su snažni antioksidanti već snižavaju kolesterol i krvni tlak, te značajno štite od bolesti srca i krvotoka. Djeluju antibakterijski i protuupalno, potiču proizvodnju inzulina u krvi i smanjuje izlučivanje histamina.