HEALTH_INFO // zdrave alternative bijelom šećeru – šećer kokosovog cvijeta ima okus karamele

    Šećer kokosovog cvijeta vjerodostojna je zamjena bijelom šećeru - dobiva se kristalizacijom soka iz pupoljaka kokosa te je karakteristične tamne boje. Zbog bogate arome koja podsjeća na okus karamele, posebno će se uklopiti u kolače s čokoladom i začinima. Kao zaslađivač za kavu i razne druge napitke možete koristiti sirup od agave - javlja Ekozona.

    EKOZONA Agava sirup

    Ovaj organski sirup izuzetno je sladak, a tekstura mu je glatka i kompaktna poput meda. Dobro podnosi visoke temperature pa je, osim kao zaslađivač, odličan i za pripremu kolača, džemova i pekmeza. Još jedna odlična zamjena za bijeli šećer i umjetna sladila je ječmeni slad koji sadrži prirodno prisutne šećere. Karakterizira ga tamna boja i gustoća, a uživat ćete u njegovu bogatstvu okusa i mirisa.

    Ovaj slad izvrstan je za pripremu pita, kolača i pudinga. Zdravi zaslađivač može se dobiti čak iz riže, i to iz zrna smeđe riže. Rižin slad je gust zaslađivač zlatne boje, a njegov blagi okus također podsjeća na karamelu. Osim toga, lako je probavljiv i odličan je za pripremu svih vrsta kolača, krema i pudinga te za zaslađivanje kašica za bebe. Lako se miješa s ostalim sastojcima i ne mijenja boju ni teksturu.

    EKOZONA Šećer kokosovog cvijeta