Hot spot / Takenoko se preselio

  Takenoko, kultna zagrebačka okupljališta zaljubljenika u japansku kuhinju, nakon 15 godina dobiva jednu i to novu adresu, Masarykova 22. Na novoj lokaciji specijalitete će i dalje pripremati dugogodišnji chef kuhinje Motohiko Mochizuki, zajedno s Mariom Obrovcem.

  Takenoko 09


  Na novom, izmijenjenom meniju moći ćete pronaći: uni-ikra morskog ježa, koja je gastro hit u svijetu te wagy beff i ramen soup. Ponudu koktela i pića osmislila je grupa Ros Solis G&T na čelu s Marinom Nekićem – predlažu da isprobate Old fashion Takenoko, koktel s japanskim viskijem starim 15 godina, u čast 15. godišnjice restorana.

  Za predivan interijer, koji broji 300 kvadrata, bio je zadužen zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft odnosno dvojac - arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak.- Prostoru smo udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana velikih svjetskih metropola: karakteristike su otvoreni prostor, izabrane nijanse i čisti minimalistički pristup – izjavili su autori. Prostorom dominiraju unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje su posebno za Takenoko dizajnirali Paulo Valčić i Boran Petljak.

  Foto: Duško Vlaović

   Arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak
  Autori vizualnog identiteta nove lokacije: arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak

  Takenoko 01Takenoko 02

  Takenoko 11Takenoko 03Takenoko 04Takenoko 05Takenoko 06Takenoko 07Takenoko 08Takenoko 10