Uzmete osnovni recept od keksića i ukrasite ih na svoj način – kako napraviti najfinije preuzeli smo od Domaćice, plus tu su predivne ideje kako ih kreirati da budu totalno drugačiji i zabavni. Kuhinja ovih dana postaje mjesto sastajanja, smijeha i luckastih obiteljskih momenata, stoga pokoja kulinarska vještina postaje prava blagdanska igra.
Klasični keksi
Sastojci
300 g mekog brašna
200 g margarina s maslacem sobne temperature
50 g šećera u prahu
Po želji pekmez, čokoladne kapljice, razni začini, ukrasi, m&m bomboni, bademi...
1. Margarin s maslacem neka vam bude sobne temperature.
2. Sve sastojke stavite u posudu i krenite mijesiti glatko tijesto. Ovo uopće neće izgledati kao da ga je moguće zamijesiti, bit će vam svo u mrvicama. Ali nemojte stati, već nastavite rukama mijestiti tijesto, nakon par minuta dobit ćete predivno glatko tijesto s kojim ćete moći činiti čuda.
3. Sada u jedan dio možete umijesiti začine, u jedan čokoladu ili kakao, boju...
4. Tijesto možete odmah valjati na malo pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 2-3-mm.
5. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
6. Kekse režite modlicama po želji, stavljajte ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Kekse slažite na gusto, oni se skoro uopće ne dižu, zato su prigodni i za modlice s porukama. Ukrasite ih po želji.
7. Pecite ih 7 minuta, oni ne smiju potamniti.
Foto: Biscuteers baking i Dot com giftshop, prshots