Kodila / vrhunski gastro raj!

    Gastronomadi i svi oni koji cijene vrhunske mesne delicije u posljednje vrijeme ne zaobilaze Kodilu u slovenskom Pomurju, čiji proizvodi, ponajprije šunke (geografski zaštićena) i pršuti, također putuju po cijelom svijetu. Janez Kodila, vlasnik i utemeljitelj, koji je posao mesarstva naslijedio od svog oca, na samim počecima biznisa postavio si je cilj - kvaliteta, a ne kvantiteta.

    kodila 63

    Danas, kad je cilj ostvaren, šunke i pršuti smješteni su u posebnoj nastambi koja je napravljena po zakonima prirode: zidovi su od gline, a tehnološki napredna tehnologija omogućava mikroklimu koja imitira sva četiri godišnja doba. Posljednja faza sazrijevanja odvija se pod slamnatim krovom, te je u potpunosti vidljiva u galeriji novog prodajnog prostora. Velika investicija moguća je bila zahvaljujući Evropskim fondovima, kao i programu ruralnog razvoja Slovenije.  

     kodila 24

    Novi prostor će omogućiti daljnje širenje proizvodnje i realizacije potencijala za nastup na stranim tržištima, ali i donijeti kvalitativni skok u proizvodnji, jer će omogućiti sazrijevanje kvalitete mesa u uvjetima koji su približni prirodnim uvjetima.

    kodila 6kodila 7

    Integracija proizvodnje i prodaje ključni je proces inovacije u Kodili, a otvaranjem kulinarskog centra, omogućeno je posjetiteljima da otkriju način stvaranja slavne prekmurske tradicije, prvenstveno šunke i pršuta. Moguća je i degustacija, kao i najam terase na krovu, zajedno s vrhunskim gastro užitkom domaćih proizvoda, ulja i vina.

    Osim na slovenskom tržištu, Kodila brend izvrsno je pozicioniran i u drugim zemljama, poput Njemačke, Švicarske i Austrije, ali i Japana, gdje se prodaje kao kulinarski specijalitet.

    Foto: G&S Promotion

    kodila 66
    Janez Kodila

    kodila70

    kodila 2kodila 3kodila 8kodila 10

     

    kodila 1

    kodila 11kodila 12kodila 65kodila 81kodila 88