Kuharica restorana Okrugljak / Okruglih 100

  Ima jedan tradicionalni zagrebački restoran uz koji su brojni stanovnici metropole vezani duboko i emotivno - tamo se već dugi niz godina održavaju svadbe, proslave povodom krstitki, pričesti, karmina… Ime mu je Okrugljak i smješten je u jednom od najljepših dijelova Zagreba, u Mlinovima. Okružen je zelenim brežuljcima, u jednom djelu ima čak i potok s mlinom, a nezaobilazno je mjesto i za brojne poslovnjake i to ne samo odnedavno već - desetljećima… Naime, jedan od najboljih zagrebačkih restorana jučer je proslavio 100 godina postojanja, te je povodom toga objavljena kuharica Okruglih 100.

   

  IMGP6458

   

  U njoj ćete naći prave zagrebačke recepte, jer to je jedan domaćih restoran s lokalnom hranom u čiju su se finoću uvjerile brojne obitelji koje traže mjesto ne samo za dobro posjest, već i za zabavit djecu - dio Okrugljakovog vrta uređen je kao pravi park za klince. Kuharica recepata stogodišnje tradicije Okrugljaka najbolje će dokazati i prikazati kvalitetu i uspješnu priču koja se desetljećima gradila uz puno ljubavi i truda. Urednica kuharice Danijela Gajski oko sebe je okupila tim profesionalaca koji su ove gastro stranice učinili idealnim štivom za sve ljubitelje dobre hrane. Za fotografiju je bila zadužena poznata autorica Berislava Picek, stilistica za hranu bila je iskusna Danijela Kovačević dok je dizajn i pripremu odradila Anja Bauer Minakra iz agencije Brandoctor.

   

  IMGP6422


  Gotovo sve što je najbolje u hrvatskoj gastronomiji u određenom se obliku pojavljuje u Okrugljaku, vrhunskom restoranu koji je ujedno i neizostavni dio kulture grada Zagreba. To je vjerojatno jedan od najtradicionalnijih restorana u sjevernom dijelu Hrvatske. Na gastronomskom i tradicijskom meniju grada Zagreba Okrugljak je svakako ime koje gotovo cijelo stoljeće iznenađuje ne samo svojom ponudom i visokim standardima, već i radi kulturoloških i socioloških aspekata koji se vežu uz ovaj restoran sa stogodišnjom tradicijom. Tome u prilog govore brojne nagrade i više nego zanimljiv popis gostiju.

   

  Danijela Gajski Berisalava Picek Danijel aKovacevic Anja Bauer Minkara Iva Sulentic

  Vlasnik Okrugljaka Božo Crnjac u društvu dream tima koji je osmislio kuharicu Okruglih 100: Danijela Gajski, Danijela Kovačević, Berisalava Picek, Iva Šulentić i Anja Bauer Minkara


  Interijerom dominira autohtoni, šestinski stil s, nažalost, pomalo zaboravljenim motivima. Kako motivi i ljudi koji čine povijest ovog prekrasnog mjesta ne bi ostali zaboravljeni postavljena je izložba fotografija koje su obilježile bogatu povijest Okrugljaka.

  Kuharica će biti dostupna na svim prodajnim mjestima Tisak Media te u samom restoranu Okrugljak po cijeni od 199kn.

   

  IMGP6330

   

  IMGP6334

   

  IMGP6422

   

  Iva Sulentic

  Voditeljica Iva Šulentić odjenula je za prigodu električno plave štikle i puderasto-ružičasti trench kaput

   

  Mara Bratos

  Poznata fotografkinja Mara Bratoš u pravoj proljetnoj kreaciji