Šparoge, tartufi, mladi špinat, alge, sok od krastavaca, velouté od koprive, ljubičasti krumpir, dimljeni romb, jadranske kozice, medvjeđi luk, bijeli grah, domaći sladoled od manga i kokosa – novi à la carte koncept Le Bistroa donosi niz svježih sezonskih namirnica s notom pariškog šika, javlja restoran Esplanade.

Domaći sladoled od manga i kokosa, hrskavi kreker s kardamomom i kakaom, svježe maline, čips od kokosa
Popularni zagrebački bistro u sklopu hotela Esplanade ima novi proljetni menu, koji potpisuje kreativna chefica Ana Grgić Tomić.

- Nadam se da će gosti ovog proljeća pronaći pravi gurmanski užitak u mojim jelima. Istinski sam uživala kreirajući novi jelovnik Le Bistroa. Obožavam proljeće i ovu raskoš boja, tekstura i okusa koja me nadahnula da pripremim spoj iznenađujućih te nutritivno izbalansiranih i zdravih jela. Blisko surađujem s odličnim lokalnim dobavljačima koji mi šalju ono najbolje, tako da je priprema ovih jela bila užitak. Inspiracije nije nedostajalo – izjavila je chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić.

- U pripremi jelovnika i ovog sam se puta vodila održivim načelom kuhanja da bi se svi dijelovi maksimalno iskoristili. Primjerice, za riblja jela upotrebljavam file, ali ostatak se ne baca – od glave i kostiju kuhamo fini temeljac. Pri izradi jelovnika nastojim što više sastojaka dobiti od lokalnih OPG-ova, dok je začinsko bilje iz mog vrta s terase Oleander, a sve u želji da bude domaće i da se pritom smanji štetan utjecaj na okoliš. Srdele i kozice stižu iz Jadrana, janjetina dolazi iz Gorskog kotara, dok kozji sir nabavljamo iz jednog maloga gospodarstva pored Zagreba – objasnila je kreativna chefica.

Ivan Trbušić, voditelj Le Bistroa

Kremasti rižoto s kremom od pečenih rajčica i komorača, jadranske kozice, ulje od bosiljka

Juneći biftek, karamelizirano povrće, mille feuille od krumpira i smeđeg maslaca

Namelaka s mliječnom čokoladom, jagode, rabarbara, crumble od bazge

Topli čokoladni kolač sa svježim jagodama, krema od vanilije i mente

Njoki od ljubičastog batata, umak s ikrom pastrve, ušećerena korica od limuna, ribani kozji sir

Tuna, alge, sok od krastavaca, domaća majoneza s mentom, potočarka

Sočni biskvit od mrkve i naranče, krema od rikote i citrusa, prženi badem

Školjke svetog Jakova, gel od maslinovog ulja

Usoljene srdele, pesto od peršina, crumble od kapara






