Kultni Esplanade LE BISTRO // ANA GRGIĆ TOMIĆ predstavila novu proljetnu kolekciju autorskih jela

    Šparoge, tartufi, mladi špinat, alge, sok od krastavaca, velouté od koprive, ljubičasti krumpir, dimljeni romb, jadranske kozice, medvjeđi luk, bijeli grah, domaći sladoled od manga i kokosa – novi à la carte koncept Le Bistroa donosi niz svježih sezonskih namirnica s notom pariškog šika, javlja restoran Esplanade.

    Domaći sladoled od manga i kokosa hrskavi kreker s kardamomom i kakaom svježe maline čips od kokosa 3

    Domaći sladoled od manga i kokosa, hrskavi kreker s kardamomom i kakaom, svježe maline, čips od kokosa

    Popularni zagrebački bistro u sklopu hotela Esplanade ima novi proljetni menu, koji potpisuje kreativna chefica Ana Grgić Tomić.

     Esplanade Zagreb Hotel Le Bistro 1

    - Nadam se da će gosti ovog proljeća pronaći pravi gurmanski užitak u mojim jelima. Istinski sam uživala kreirajući novi jelovnik Le Bistroa. Obožavam proljeće i ovu raskoš boja, tekstura i okusa koja me nadahnula da pripremim spoj iznenađujućih te nutritivno izbalansiranih i zdravih jela. Blisko surađujem s odličnim lokalnim dobavljačima koji mi šalju ono najbolje, tako da je priprema ovih jela bila užitak. Inspiracije nije nedostajalo – izjavila je chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić.

    Esplanade Zagreb Hotel Le Bistro 4

    - U pripremi jelovnika i ovog sam se puta vodila održivim načelom kuhanja da bi se svi dijelovi maksimalno iskoristili. Primjerice, za riblja jela upotrebljavam file, ali ostatak se ne baca – od glave i kostiju kuhamo fini temeljac. Pri izradi jelovnika nastojim što više sastojaka dobiti od lokalnih OPG-ova, dok je začinsko bilje iz mog vrta s terase Oleander, a sve u želji da bude domaće i da se pritom smanji štetan utjecaj na okoliš. Srdele i kozice stižu iz Jadrana, janjetina dolazi iz Gorskog kotara, dok kozji sir nabavljamo iz jednog maloga gospodarstva pored Zagreba – objasnila je kreativna chefica.

    Esplanade Zagreb Hotel Le Bistro Ivan Trbušić

    Ivan Trbušić, voditelj Le Bistroa

    Kremasti rižoto s kremom od pečenih rajčica i komorača jadranske kozice ulje od bosiljka 3

    Kremasti rižoto s kremom od pečenih rajčica i komorača, jadranske kozice, ulje od bosiljka

    Juneći biftek karamelizirano povrće mille feuille od krumpira i smeđeg maslaca 5

    Juneći biftek, karamelizirano povrće, mille feuille od krumpira i smeđeg maslaca

    Namelaka s mliječnom čokoladom jagode rabarbara crumble od bazge 1

    Namelaka s mliječnom čokoladom, jagode, rabarbara, crumble od bazge

    Topli čokoladni kolač sa svježim jagodama krema od vanilije i mente 5

    Topli čokoladni kolač sa svježim jagodama, krema od vanilije i mente

    Njoki od ljubičastog batata umak s ikrom pastrve ušećerena korica od limuna ribani kozji sir 2

    Njoki od ljubičastog batata, umak s ikrom pastrve, ušećerena korica od limuna, ribani kozji sir

    Tuna alge sok od krastavaca domaća majoneza s mentom potočarka 2

    Tuna, alge, sok od krastavaca, domaća majoneza s mentom, potočarka

    Sočni biskvit od mrkve i naranče krema od rikote i citrusa prženi badem 2

    Sočni biskvit od mrkve i naranče, krema od rikote i citrusa, prženi badem

    Školjke svetog Jakova gel od maslinovog ulja 5

    Školjke svetog Jakova, gel od maslinovog ulja

    Usoljene srdele pesto od peršina crumble od kapara 5

    Usoljene srdele, pesto od peršina, crumble od kapara

    Esplanade Zagreb Hotel Le Bistro 6