Pharmacy to go! / posebnosti Farmacie

  Farmacia se ističe ne samo znanjem iskusnih magistra, koje su vam svakodnevno na usluzi, već i specijaliziranim savjetovalištima: Nutricionističko, Fitoaromaterapijsko i Sportsko savjetovalište konstantno rješavaju brojne probleme i tegobe koje nas prate u svakodnevnom životu. Osim toga, Farmacia nudi odlične Farmacia natura čajeve i med domaće proizvodnje, u brojnim varijantama i okusima. U ovotjednoj Pharmacy to go! temi donosimo pregled usluga i proizvoda koje ćete naći samo na adresama Farmacie!

   phtogo poseb farm

   Nutricionističko savjetovalište na adresi Farmacia Ilica 11 s radom je započelo krajem 2010. godine. Tijekom godina rada mnogo je osoba potražilo pomoć, ponajviše osobe koje se bore s viškom kilograma, no sve je više onih koji zbog zdravstvenih tegoba žele promijeniti svoj način prehrane.  Sve češće su to osobe s bubrežnim bolestima kojima je u ovisnosti o načinu liječenja, nužna prehrana koja zadovoljava potrebe za proteinima u adekvatnoj količini kao i kritičnih nutrijenata poput natrija, kalija i fosfora.

   farmacia ilica 11

   - U savjetovalištu se često susrećemo s prehrambenim intolerancijama od kojih su najčešće ona na gluten, laktozu i histamin pa sukladno postavljenoj dijagnozi izrađujemo individualno, detaljni plan prehrane svakoj osobi - ističe Andrea Koščec, voditeljica Nutricionističkog savjetovališta. -  Pomoć su u savjetovalištu potražile i osobe s autoimunim bolestima poput reumatoidnog artritisa i lupusa kojima izrađujemo jelovnike s konkretnim recepturama jela koja naglasak stavljaju na namirnice s protuupalnim djelovanjem - .

   nutri 31

  Česti posjetitelji savjetovališta su i dijabetičari, osobe s upalnim bolestima crijeva, osobe koje pate od različitih alergija na hranu, ali i primjerice na metale poput nikla i kobalta koje možemo naći u hrani. U radu u savjetovalištu susreli su se s nekoliko rijetkih bolesti poput Wilsonove bolesti - genetičkog poremećaja koji karakterizira nakupljanje bakra u tkivima, a uz terapiju lijekovima propisuje se i dijeta s niskim udjelom bakra.

   farmacia ilica

  Želite li jelovnik po mjeri koji će vam olakšati svakodnevicu i učiniti samo najbolje za vaše zdravlje, obratite se stručnjacima Nutricionističkog savjetovališta kako biste popravili ono najvažnije, a to je vaše zdravlje!

  Trebate recepte skrojene po vašim mjerama? Nemate vremena svakodnevno razmišljati kako i što kuhati, a usput želite sačuvati mladolikost i svježinu kože? Zašto ne biste u svoj jelovnik uvrstili sastojke koji upravo rade na očuvanju vaše ljepote?

  Ako ste posljednje vrijeme osjetili da s vašom prehranom nešto ne štima - otkriva iskusna Farmacijina magistra Andrea Koščec - te da vas određene namirnice napuhavaju ili uzrokuju neke druge probleme, vrijeme je da se javite nutricionistima u Ilici 11 i otkrite koje probleme možete riješiti hranom  - .

   farmacia caj brusnica

  Fitoaromaterapijsko savjetovalište i laboratorij za izradu aroma-pripravaka, Farmacia, Ilica 11, Zagreb
  Trendovi i želje da živimo prirodno i uravnoteženo doveli su do popularizacije Fitoaromaterapijskog savjetovališta gdje ljudi svakodnevno dolaze u potragu za rješenjima svojih problema: od ozbiljnih zdravstvenih tegoba pa sve do pripravaka za njegu lica i tijela, te mirisa za dom. - Esencijalna ulja imaju snagu i veliku moć, no nije svejedno kako ih koristimo - napominje Farmacijina magistra Andrea Koščec - kako bismo pravilno postupili s njima, treba potražiti pomoć fitoaromaterapeuta i u razgovoru otkriti aromaterapiju krojenu po vašoj mjeri. Od jutra do mraka, aromaterapeutski pripravci mogu vam olakšati život, a na vama je da se odlučite da li ćete iskoristiti snagu biljaka.
  Farmacia u zagrebačkoj Ilici 11 nudi fitoaromaterapijsko savjetovalište i laboratorij za izradu aroma-pripravaka u kojemu iskusni fitoaromaterapeut - dr.sc. Stribor Marković, magistar farmacije, ing.med.biok. održava konzultacije prema dogovoru. 

   farmacia ilica11 50


  U dogovoru s liječnicima za vas u ljekarni mogu se izraditi pripravci koji pokrivaju indikacije i individualne potrebe u sljedećim područjima:
  •    aromaterapija u liječenju urogenitalnog sustava
  •    aromaterapija u liječenju dišnog i imunološkog sustava
  •    aromaterapija u liječenju koštanog sustava
  •    aromaterapija u liječenju živčanog i krvožilnog sustava
  •    aromaterapija u liječenju probavnog sustava i metabolizma
  •    aromaterapija u liječenju dermatološkog sustava

   aroma 25

   Znanje i iskustvo u ovom području, te suradnja s fitoaromaterapeutom dr.sc. Striborom Markovićem, otvorit će vam nove mogućnosti liječenja jer su izrađeni pripravci individualizirani upravo za vaše tegobe. Fitoterapija može pomoći i kada klasična medicina nema pravi odgovor na određene indikacije, a i sve veći je broj liječnika koji propisuje na recept izradu magistralnih pripravaka ove vrste. 

   aroma 82

   

  Sportsko savjetovalište

  - Sportsko savjetovalište u sklopu Farmacije u Arena centru Zagreb nudi kompletnu sportsko - nutricionističku podlogu brojnih transformacijskih procesa organizma, bilo kod rekreativnih ili profesionalnih sportaša. Ali isto tako, cilj nam je i unaprijediti svijest o očuvanju zdravlja svakog pojedinca te poboljšati kvalitetu njegova života općenito - ističe voditeljica savjetovališta i magistra kineziologije Miljana Pavković. - I tu je, zapravo, naša jedinstvena prednost - naši klijenti nisu isključivo sportaši, pa i samim time imamo priliku utjecati na promjenu loših životnih navika i kod populacije ne-sportaša, odnosno rekreativaca te kod osoba koje tek planiraju mijenjati svoj stil života.

   pharmacy to go sportsko savjetovaliste 4

   - Termini savjetovališta odvijaju se redovno svaka 2 tjedna, kada zapravo i pratimo postignute rezultate i promjene te u skladu sa istima predlažemo izmjene programa dodataka prehrani. Naš osnovni princip rada je ne samo postizanje transformacijskih procesa i zadanih trenažnih ciljeva, uz očuvanje zdravlja, već i zadržavanje postignutih rezultata i forme u daljnjim fazama života - .

  Profesionalni sport predstavlja poseban izazov u programiranju i savjetovanju, obzirom da je to poseban način života, gdje sport, zapravo, predstavlja i izvor prihoda pojedinca i njihovih obitelji, te cjelokupnu orijentaciju života ne samo u privatnom, već i u poslovnom smislu. - Stoga povjerenje koje nam profesionalni sportaši poklanjaju, odabirom našeg savjetovališta, daje poseban značaj našem postojanju. I na to smo izuzetno ponosni - ističe Miljana Pavković.

    phtogo zimski sportovi

  - Roditelji djece sportaša su, zapravo, naša ciljana skupina za savjetovanje. Oni su vrlo česti posjetitelji i upravo briga za dijete - sportaša predstavlja apsolutno najvažniji faktor za educiranje i preporuku dodataka prehrani. Naime, bitno je naglasiti da su djeca već od vrlo rane dobi (ovisno o sportu) uključena u profesionalni natjecateljski režim treninga, gdje se već od 10.godine života rade selekcije talentiranih sportaša po sportskim klubovima, stvorenih za vrhunske rezultate - .

  Pošto mnogo sportskih klubova u Hrvatskoj još uvijek nije na tom profesionalnom kadrovskom nivou i nemaju na raspolaganju odgovornu i stručnu osobu-sportskog nutricionistu unutar kluba, mnogi roditelji su prepušteni sami sebi i jedino ih vlastita briga za dijete vodi kroz taj, vrlo bitan segment njihova sportskog života.

  phtogo multipower


  Pozivamo u Arenu također sve zainteresirane sportaše, rekreativce i one koje žele saznati savjet više o prevenciji i rješavanju problema sportskih ozljeda. Savjetuje vas dr. Pavao Vlahek, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije. Radi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice gdje se bavi rehabilitacijom ozljeda kralježnične moždine, a područje interesa su mu i prevencija te liječenje ozljeda sportaša, dijagnostički ultrazvuk muskuloskeletnog sustava i manualna medicina.

   nutri 91


  Farmacia u Areni u prosincu uvodi novu uslugu u sportskom savjetovalištu s poznatom nutricionisticom i dijetetičarkom Oljom Martinić.

  Olja Martinić surađivala je s brojnim sportašima, te u brojnim projektima u Hrvatskoj, a i šire, aktivna je u savjetovanju vezano za prehranu bilo zdravih pojedinaca ili onih s određenim tegobama. Detaljnije informacije potražite na samoj lokaciji i zabilježite svoj termin na dan prvog savjetovanja 11.12.2014., od 11-17 h u Farmacia specijaliziranoj prodavaonici u Arena Centru, Zagreb.

   

   farmacia med

  Farmacia Natura med kao najzdraviji užitak: birajte ovisno o potrebi između meda s dodatkom propolisa, trputca sa crnim sljezom, kadulje s mentom i kompleksa sa vitaminom C

  Farmacia Natura Apicomplex s vitaminom C
  Sigurna prirodna prevencija i zaštita organizma za djecu i odrasle. Održava normalnu funkciju imunološkog sustava, brzo nadoknađuje izgubljenu energiju i otklanja iscrpljenost. Sinergija čistih pčelinjih produkata i vitamina C potiče sposobnost samoobrane organizma i njegovu obnovu. Cvjetni prah izvor je prirodnih vitamina, minerala, aminokiselina, bjelančevina, enzima i vitamina C. Svi se sastojci prirodnim putem vežu u organizam te djeluju izravno i iznimno učinkovito. Pojačava djelovanje klasičnih terapija.

  farmacia med 7

  Farmacia Natura med s dodatkom propolisa
  Sinergija propolisa kao prirodnog antibiotika najšireg spektra učinkovitosti poznate stoljećima, a sada i znanstveno dokazane djelotvornosti, i cvjetnog praha (superfood) jamstvo su iznimnoj potpori kod raznih kroničnih poremećaja organizma. Antibakterijsko i protuupalno djelovanje propolisa te njegova nerezistentnost na bakterije, viruse i gljivice, omogućavaju organizmu da se suprostavi njihovom djelovanju. U kombinaciji s klasičnim terapijama pojačava njihov učinak te umanjuje ili otklanja dio njihovih neželjenih djelovanja.

  farmacia med 3


  Farmacia Natura med s kaduljom i mentom za grlo
  Izuzetna mješavina kod akutnih problema grla. Doprinosi olakšanju nadražaja gornjih dišnih puteva i uklanja žarište upale. Djeluje antiseptički i kao analgetik. Cvjetni prah pridonosi  normalnoj funkciji imuniteta i time pojačava prirodnu obranu organizma. Preporučenu dozu mješavine lagano progutati, pola sata nakon uzimanja se ne preporuča uzimanje tekućine i hrane.

  phtogo farmacia med

  Farmacia Natura med s trputcem i crnim sljezom
  Primjenjuje se kod akutnog i kroničnog nadražaja gornjih dišnih puteva. Smanjuje nadražaj, vlaži sluznicu i regenerira ju. Cvjetni prah doprinosi istodobno normalnoj funkciji imuniteta. Naročito dobro djeluje kod pušača.

  Treba znati da je najzdraviji med onaj koji je vrcan zreo iz pčelinjeg saća i prirodnog uzgoja pčela u okolišu bez korištenja pesticida i nedozvoljenih lijekova za zaštitu pčela. Nerafiniran, nefiltriran, nepasteriziran i pakiran bez zagrijavanja, med daje garanciju visoke nutricionističke, organske i medicinske vrijednosti jer je u njemu sačuvano izobilje vitamina i minerala neophodnih za učinkovitost u liječenju.

  farmacia caj 3


  Čajevi Farmacia Natura


  Čajevi su prirodni ljekoviti pripravci s najduljom tradicijom u liječenju. Pažljivo uzgojena, obrađena i pripremljena ljekovita biljka u obliku napitka imaju blagotvorni učinak i pomažu kod mnogih tegoba. Ljekovita svojstva čajeva znanost pripisuje kemijskim supstancijama koje se prirodno u njima nalaze, a danas znamo njihov točan kemizam, sastav i farmakološki učinak. Stoga je iznimno važno pravilno pripremiti napitak da bismo ta ljekovita svojstva očuvali i primijenili u liječenju. Pažljivo proučite vrijeme i uvjete potrebne za sigurnu pripremu, stanja u kojima ne preporučamo primjenu neke ljekovite biljke, sigurnost primjene u djece i trudnica, te interakcije s lijekovima ili kroničnim bolestima.

  Farmacia Natura čajevi: brusnica, gospina trava,  kadulja, kamilica, kopriva, menta, neven, preslica, sena, stolisnik, čaj za mršavljenje, čaj za čišćenje, urološki čaj.

  Čajevi Farmacia Natura dostupni su samo u Farmacia ljekarnama.

  Foto: Pharmacy to go @ Farmacia

   

  phtogo farmacia caj menta brusnica