Pivo & hrana / idealan par

    Sve popularniji svjetski gastro trend upravo je kombiniranje pive s određenim slatkim i slanim delicijama, istaknuo je majstor pivar Wolfgang Lindell iz grupacije Carlsberg koji je danas u restoranu Muzeja za umjetnost i obrt održao malo predavanje, te predložio neke fine kombinacije. Na primjer - ako poželite tamnu čokoladu zaliti pivom, predlaže Tamni Pan, dok će slanoća mesa i sira voljeti okus već dulje vrijeme popularnog Zlatnog Pana.

                                                      Pan-24

    - Upravo zbog velike raznolikosti okusa, mirisa i aroma - izjavio je Lindell - pivo se jako dobro spaja s različitim vrstama hrane, a posljednjih godina raste trend kombiniranja različitih vrsta piva s receptima iz svih krajeva svijeta - . Pošto decilitar pive ima samo 43 kalorije, te je bogato vitaminom B6, kalijem, magnezijem i cinkom, možemo reći da je odličan partner finim receptima, te se jednako zanimljivo može kombinirati s predjelima, glavnim jelima i desertima. No, ključan sastojak za gastro-užitak, kaže Lindell, upravo je kvaliteta piva koja mora biti napravljena po visokim standardima. Ti su standardi bili cilj i osnivača Carlsberga, Jacoba Christiana Jacobsena, još prije 160 godina, te se poštuju i danas, i to u svim njihovim pivovarama diljem svijeta.

     

    Iva Sulentic i Wolfgang Lindell i Iva SulenticIva Šulentić i Wolfgang Lindell

     

    Pan-19

     

    Pan-22

     

    Pan-23