Pripreme za SUNCE iznutra // TOP 5 dodataka prehrani za PREPLANULI TEN

  Jedva čekamo zavaliti se negdje na toplom i sunčati,sunčati, sunčati... no, prije svega pripremit ćemo kožu - iznutra.

  Formule koje se brinu o koži na suncu sadrže nutrijente koji pojačavaju antioksidativnu snagu, smanjuju mogućnost pojave crvenila i drugih nepravilnosti te općenito poboljšavaju kvalitetu kože. No, treba znati da dodaci prehrani štite stanice od oštećenja uzrokovanih suncem, ali ne mogu zamijeniti korištenje krema sa zaštitnim faktorom.

  1404899220 sunlove
  Jasmine Sanders / QUAY Australia

  Almagea Sunlove Skin+ nova je generacija dodataka prehrani. Sadrži inovativnu formulaciju antioksidansa (vitamina E i selena) koji pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Mješavina ulja sjemenki boreča i argana, te ulja ploda uljane palme prirodno bogatih vitaminom E, kao i dodatne količine vitamina E uz esencijalne masne kiseline te lutein, koenzim Q10 i selen nalaze se u jednoj kapsuli.

  1404899220 sunlove

  Betatene
  Beta karoten je pigment iz skupine karotenoida koji nalazimo u voću, povrću, žitaricama i nekim algama. To je prekursor vitamina A, što znači da ga naš organizam, kada je to potrebno, pretvara u vitamin A. Za zaštitu kože od štetnog utjecaja sunca bitno je antioksidativno djelovanje beta karotena.

  1404899220 sunlove

  Istraživanja pokazuju da:
  - uzimanje beta karotena smanjuje rizik nastanka opeklina od sunca te smanjuje mogućnost nastanka reakcije preosjetljivosti na sunce,
  - beta karoten može smanjiti pad imuniteta uzrokovan izlaganjem UV zrakama.

   

  Jasmine Sanders QUAY Australia Sunglasses 2017 05

   

  Astaksantin
  Novija istraživanja ukazuju na povoljne učinke još jednog karotenoida – astaksantina. To je crveni pigment prisutan u algi Haematococcus pluvialis i nekim ribama (losos, pastrva). Ovaj pigment pokazuje jače antioksidativno djelovanje od beta karotena, vitamina C, a čak i od vitamina E. Astaksantin ima veliku sposobnost neutraliziranja reaktivnih kisikovih spojeva što ga čini moćnom zaštitom stanica od oštećenja uzrokovanih suncem.

  Astaksantin dolazi u dodacima prehrani Biastin, Solgar i Twinlab.

   

   1404899220 sunlove1404899220 sunlove1404899220 sunlove