Na zagrebačkom Europskom trgu 25 i 26. 4.2015. održat će se četvrto izdanje Street Food Festivala, najpopularnijeg uličnog festivala hrane koji ovog puta svim posjetiteljima donosi popularna jela s roštilja i salate te ponudu domaćih piva i vina.
Marinirana krilca, sočna vratina, egzotične kofte, odresci i janjeći šiš dog samo su dio gastronomskih delicija koje će se u subotu i nedjelju, 25. i 26. travnja, naći na jelovniku četvrtog po redu Street Food Festivala. Dvije tone mesa, preko tone povrća i neprocjenjive arome najfinijih začina bit će dovoljno da se svi željni ukusne hrane i dobre zabave pridruže ovoj manifestaciji koja je već postala tradicionalan proljetni gastro događaj koji se ne propušta.
Tema ovogodišnjeg Street Food Festivala je grill odnosno specijaliteti s roštilja, popularni naročito u proljetno vrijeme. Glavni partner festivala je trgovački lanac Billa, dok je za meso i ovaj put zaslužna Mesna industrija braće Pivac. Ljubitelji vrhunskog vina i piva doći će na svoje uz bogatu ponudu vina Iločkih podruma i piva Pivnice Medvedgrad. Za eko povrće pobrinulo se OPG Eko Sever, a za vodu i sokove - naše Kala i Kalnička te Cedevita i Cocta. Za završni kulinarski opus pobrinuli su se začini Kotany.
Lokacija Europskog trga idealna je za ovaj tip događanja pa će tako, zbog otvorenog prostora, više ljudi imati jednostavan pristup festivalu, a ulaznice se ove godine ne naplaćuju nego se jela naplaćuju zasebno, uz vrlo pristupačne cijene od 30 kuna za jednu. Radno vrijeme festivala bit će od 12 do 19 sati, a u subotu navečer u pripremi je i koncert uživo koji će potrajati do 22 sata. Organizatori napominju da se u slučaju lošeg vremena, Stree Food Festival odgađa za praznični vikend 2. i 3. svibnja 2015.