Znate li da Ferrero praline nestaju ljeti i vraćaju se u zimi? Radi visokih temperatura, njihova kvaliteta postaje upitna, stoga ih nećete pronaći u vrućim danima. Došlo je vrijeme njihova povratka.
No, i kad ih kupite, čuvajte ih pažljivo - Ferrero Rocher, Pocket Coffee i Mon Chéri bolje će se osjećati na temperaturi ne većoj od 22°C jer toplina može oštetiti strukturu i okus proizvoda.
Omiljene čokoladne praline čuvajte daleko od namirnica s intenzivnim mirisom jer mogu utjecati na okus proizvoda.
Čuvajte ih na hladnom i suhom mjestu (18° - 22°C). Temperature ispod 16°C ne utječu na kvalitetu proizvoda, ali mogu umanjiti percepciju okusa i mirisa sastojaka.
Omiljene čokoladne praline nemojte držati ni na hladnom mjestu jer niske temperature mogu utjecati na prepoznatljivi okus.
Čuvajte proizvod daleko od izvora topline (pećnice, tostera, roštilja, blagajna, hladnjaka, vrućeg zraka, radijatora) i daleko od izravnog sunčevog svjetla (prozora - halogenih reflektora). Ovisno o količini izloženosti, može utjecati na kvalitetu proizvoda.
Preporučljivo je izbjegavati izlaganje proizvoda vlazi koja prelazi 60% jer može promijeniti izgled i okus proizvoda.