VITAMIN_info // kako znati da ti nedostaje VITAMIN C?

  Doza dnevne energije krije se vitaminu C - neophodan je za svakodnevno funkcioniranje organizma, a pošto se ne može pohraniti u organizmu za kasnije, potreban je njegov stalni unos. Važnost vitamina C primijećena još početkom 16. stoljeća kad su liječnici, opisujući skorbut, zapravo otkrili nedostatak vitamina C u tijelu! Kako je topiv u vodi, uneseni višak će se izlučiti, a organizmu će ubrzo trebati dodati novu količinu tog esencijalnog vitamina.

  Simptomi nedostatka vitamina C: malaksalost, brzo umaranje, sklonost infekcijama, bolovi u zglobovima. Bez vitamina C koža postaje suha, kapilare su sklone pucanju, rane i prijelomi sporije zacjeljuju.

  lemons

  Znanstveni dokazi govore o zaštiti stanica zbog jakog antioksidacijskog djelovanja vitamina C koje sprječava razarajuće učinke slobodnih radikala. Oni se pojačano stvaraju kod raznih oboljenja i ozljeda, stresa, ali i pušenja te uzimanja alkohola. Osim toga, vitamin C će spriječiti stvaranje opasnih spojeva, tzv. nitrozamina koji nastaju u želucu i crijevima razgradnjom hrane (naročito konzervirane). Njihova stalna prisutnost može na kraju dovesti i do nastanka karcinoma.

  Značajna je i uloga vitamina C u sintezi kolagena - vlaknastog materijala koji je sastavni dio kože, tetiva, kostiju, hrskavica, zubi i krvnih žila. Dovoljnom količinom vitamina C osigurava se dobra struktura kože, ona postaje napetija, zdravije i ljepše izgleda, a kosti, tetive, hrskavice i krvne žile (kapilare) postaju čvršće i jače.

   Najnoviji član Premium green obitelji je Immuno Complex, kojisvojom dozom vitamina C doprinosi stvaranju energije te smanjenju umora i iscrpljenosti.


  ,,Dodaci prehrani mogu biti od velike koristi svima koji svojom prehranom ne unose dovoljno vitamina, minerala i ostalih nutrijenata za kvalitetno i zdravo funkcioniranje organizma, a u današnje užurbano doba malo tko to uspijeva. Zato tu nastupaju Premium Green dodaci prehrani koji svojim sastavom pomažu nadoknaditi sve što se redovitim putem kroz prehranu ne može ″, kratko je objasnila direktorica Fidifarma, Maja Kovač.

   lemons