Dvorac Grad Tabor Laško izgrađen je u davnom 11. stoljeću – na vrhu te super-romantične lokacije krije se poseban restoran, gdje je hrana umjetnost u rukama talentiranog chefa Marka Pavčnika. Ima se ovaj 37-godišnjak čime ponositi: član je slovenskog olimpijskog kulinarskog tima, a restoran mu je primljen u prestižnu svjetsku grupaciju restorana JRE. Restoran Pavus ima isključivo domaću hranu, s menuom koji se mijenja sezonski.
Osim večera i ručkova, u Pavusu su popularne svadbe i slična događanja, pošto je dvorac jedna od top destinacija u Sloveniji, a i šire! Unutrašnjost restorana preuređena je u duhu samoga dvorca, interijer je očuvan i stil je više viteški, sve je u kamenu i drvu, u čokoladnim tonovima koji atmosferi daju onaj starinski, samozatajan dojam. Osvjetljenje je također u tom stilu, odmjereno je i ne pretjerano, taman da ne naruši tu sliku staroga dvorca u kojemu su nekad boravili vitezi... A druge strane, hrana je moderno kreativna i inovativna, no te dvije krajnosti spajaju se u odličnoj formuli, čega je chef Marko Pavčik itekako svjestan: potvrda njegove dobre ideje ogromna je popularnost ovog restorana i njegove kuhinje.
Marko Pavčnik