WEEKEND_getaway // fantastičan ART FOOD restorana PAVUS

    Dvorac Grad Tabor Laško izgrađen je u davnom 11. stoljeću – na vrhu te super-romantične lokacije krije se poseban restoran, gdje je hrana umjetnost u rukama talentiranog chefa Marka Pavčnika. Ima se ovaj 37-godišnjak čime ponositi: član je slovenskog olimpijskog kulinarskog tima, a restoran mu je primljen u prestižnu svjetsku grupaciju restorana JRE. Restoran Pavus ima isključivo domaću hranu, s menuom koji se mijenja sezonski.

    marko pavcnik chef pavus slovenia

    Osim večera i ručkova, u Pavusu su popularne svadbe i slična događanja, pošto je dvorac jedna od top destinacija u Sloveniji, a i šire! Unutrašnjost restorana preuređena je u duhu samoga dvorca, interijer je očuvan i stil je više viteški, sve je u kamenu i drvu, u čokoladnim tonovima koji atmosferi daju onaj starinski, samozatajan dojam. Osvjetljenje je također u tom stilu, odmjereno je i ne pretjerano, taman da ne naruši tu sliku staroga dvorca u kojemu su nekad boravili vitezi... A druge strane, hrana je moderno kreativna i inovativna, no te dvije krajnosti spajaju se u odličnoj formuli, čega je chef Marko Pavčik itekako svjestan: potvrda njegove dobre ideje ogromna je popularnost ovog restorana i njegove kuhinje.

     

    marko pavcnik chef pavus slovenia

     marko pavcnik chef pavus slovenia

    Marko Pavčnik

    marko pavcnik chef pavus sloveniamarko pavcnik chef pavus slovenia

    marko pavcnik chef pavus sloveniamarko pavcnik chef pavus sloveniamarko pavcnik chef pavus slovenia