ZALAZAK SUNCA & KONCERT U VINOGRADU u Brodskom Stupniku // Wine & photo & music & sunset @ MERIDIANA SLAVONICA

  U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ održat će se 10. lipnja 2022. po drugi put manifestacija „Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i TZ Brodsko-posavske županije. Na području TZ Meridiana Slavonica nalaze se obronci Dilj gore u čijim brdima uspijevaju vrhunska vina, a položaj je idealan za uzgoj vinove loze. Kroz stupnička brda prolazi vinska cesta koja posjetiteljima nudi mogućnost posjeta mnogim lokalnim vinarima te je ovaj kraj kao stvoren za posebne vinske događaje.

  Zalazak u vinogradu 8

  Petak 10.6.2022. (16-21h)

  Manifestacija Zalazak u vinogradu traje od 16:00 - 21:00h. Na događaju će se posjetiteljima predstaviti vinari općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela s vinima tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju – chardonnay, graševina, cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot. Posjetitelji će na ulazu kupiti kupone kojima će moći kušati vina na izlagačkim mjestima vinara.

  zalazak u vinogradu 4

  PROGRAM:
  16:00 - 21:00 h - izlaganje vinara Meridiane Slavonice (Galić, Jakob, Grozdanović, Vučković idr.)
  16:00 - 16:45 h, Vinska radionica -„Vina našega kraja“, moderatorica prof. Marija Vukelić, WSET2. Na radionici će posjetitelji moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz kušanje 5 vina 5 vinara sudionika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj ograničen. Prijave do četvrtka 9.6. u 12h na - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
  17:30 h Službeno otvorenje manifestacije, Mateja Pejanović, direktorica Turističke zajednice Meridiana Slavonica pozdravit će goste i vinare koji predstavljaju svoja vina
  18:00 h, Koncert -Tihomir Hojsak i Filip Novosel . Duo koji kontrabasom i tamburom na jedinstven način promiče hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. Obojica su školovani glazbenici, skladatelji i umjetnici. Ovi istinski majstori na svojim instrumentima (Filip slovi kao jedini svjetski tamburist s jazz diplomom, i to njujorškom!) svoje su instrumente odlučili staviti u službu glazbe baš kao radosti, takve da žanrovi ne predstavljaju granice već domove, a svaki novi dom, svaki novi posjet otvara put sljedećem u gotovo nepreglednom nizu.

  U 19h počinje foto nagradni natječaj. Na njemu sudjeluju posjetitelji ove manifestacije. Zadatak je sa svojim mobitelima „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše opisuje atmosfera (vinogradi, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca isl.). Fotografije treba objaviti na događaju s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica. U 21h stručna komisija će odabrati najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica i dobit će nagradu organizatora.

   zalazak u vinogradu 3 vinska radionica

  Za posjetitelje ovog vinskoga događanja restoran Stupnički dvori priprema promotivnu večeru s okusima Graničarskog Posavlja - s Galić vinima. Na jelovniku su dva bogata menu-ja, jedan mesni i jedan riblji, uz aperitivni pjenušac i još 3 slijeda - za samo 129kn. Večeru treba posebno rezervirati na mail restorana Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  zalazak u vinogradu 5 publika

  Tags: Hrana Vino Piće