Username *
Password *
Remember Me

Ugostit će ga Arena 13. 10. 2018., turneji je ime Explosive, koje baš paše načinu sviranja genijalnog violiniste Davida Garreta. Ako ste ga samo jednom vidjeli na primjer na youtubeu kako divlje svira, sve perfektno točno, precizno i virtuozno, zapamtili ste tog frajera poduže kose koji kao da taj mali instrument svira čitavim tijelom.

 

 DavidGarrett CChristophKöstlin LOCATION 4 0031


Dva puta je uspio postaviti svjetski rekord u brzini sviranja violine – 2008. i 2010. godine u emisiji Guiness World Records za 66,56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova. Također je i slavljeni kompozitor – za album povodom aktualne turneje skladao je čak 11 vlastitih kompozicija.


Nadimak „vražji violinist“ Garrett je zaslužio kako izvanrednom vještinom, tako i svojom izvedbom naslovne skladbe za biografski film o najslavnijem virtuozu na violini svih vremena Paganiniju. Od svog prvog nastupa s Hamburškom filharmonijom u dobi od samo 11 godina, kada mu je njemački predsjednik Richard von Weizsäcker poklonio prvu Stradivarius violinu, do danas prodao je više od tri milijuna albuma i diljem svijeta osvojio čak 23 zlatnih i 16 platinastih nagrada. U četvrt stoljeća karijere održao je više od 1500 koncerata, a među njegove vjerne obožavatelje ubrajaju se i britanska kraljica Elizabeta, bivši američki predsjednik Barack Obama, njemačka kancelarka Angela Merkel i mnogi drugi – objavljeno je u najavi.

 

 DavidGarrett CChristophKöstlin LOCATION 4 0031

Violinist? Prije izgleda poput manekena... ali je genijalan glazbenik!

DavidGarrett CChristophKöstlin LOCATION 4 0031

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location