Username *
Password *
Remember Me

Zovu ga meditacija u pokretu: iako je to zapravo borilačka vještina, TAI CHI radi se usporeno te djeluje izuzetno pozitivno na fizičko i psihičko stanje organizma. Da, prva slika je ekipa penzića u parku koja radi neke neobične vježbe. Iako mi nemamo tako nešto u svojoj kulturi, tko kaže da se ne možemo tai chiju posvetiti kod kuće ili u nekom klubu. Ima niz prednosti i ako vam se ne ide na klasične, zapadnjačke treninge, trčanje, ne stignete na bicikl i slično… podsjećamo na prednosti ove genijalne aktivnosti. Ima nešto tako smirujuće u tim planiranim, smislenim i fizički jako logičnim pokretima.

 

10 sunrise on the bund vxx450
Vogue Italia


1. Tai Chi potiče relaksaciju i unutarnje smirenje, spor je i inzistira na ležernim, ugodnim pokretima koji ne prave nikakvu „buku“, nisu naporni ili na bilo koji način agresivni za tijelo, kosti, mišiće… Osim toga, usporava procese starenja tijela, naprosto dolazimo u bolju formu.


2. Možemo ga raditi bilo gdje. Na primjer, u dnevnom ili možda u vrtu? Nema veze gdje, samo upalite youtube.


3. Da, na youtubeu ima masa učitelja, jedan od odličnih je Master Wong koji ima svoj brutalno dobar channel. Na njemu možete vidjeti i tai chi u akciji, koliko je to zapravo borilačka vještina, no prvo treba naučiti spore pokrete, radi se uglavnom o vježbanju od desetak minuta dnevno. Naravno, možete i više!


4. Tai chi je dobro napraviti i ujutro, kao uvod u bolji dan, umjesto ili prije kave… Potiče fleksibilnost, potiče razmišljanje i općenito je dobar za koncentraciju i fokus.

10 sunrise on the bund vxx450
Vogue Italia


5. Vježbanje poput ovoga, usporeno i skoncentrirano, potiče nas da budemo svjesni svoga tijela, pokreta i kako da ih koristimo efikasno. Sklad je važan, kreće se istovremeno čitavo tijelo, poput uređenog sata u kojemu je svaki kotačić bitan.


6. U samom tai chiju nalazi se i misao o „laganom srcu“, to znači da je poželjan ležeran stav i naš osobni izbor da ne uzimamo život previše ozbiljno. Jer ionako prebrzo prolazi.

7. Ne treba vam neka posebna odjeća, samo udobna trenirka ili neke tajice i majica. I čarape ili one tanke šlapice s gumom. Ako radite u vrtu, naravno bolje su tenisice. I to je to!

10 sunrise on the bund vxx45010 sunrise on the bund vxx450

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location