Username *
Password *
Remember Me

Maske su svuda oko nas, bilo da se radi o šminki, filterima ili nečemu trećem, maske su nam svojstvene, jer pravo lice rijetko se otkriva – a kako su to radili Stari Slaveni pokazat će nam studenti TTF-a na performansu Maske – staroslavenska mitologija, koji će se održati u srijedu 16. svibnja u 19 sati u Mimari. Aktivnosti se nastavljaju u ULUPUH-u.

Riječ je o projektu međufakultetske i međuinstitucionalne suradnje, a kojemu su inicijatori i autori studenti druge godine diplomskog studija kostimografije Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zajedno sa svojim mentorima. U projektu sudjeluju studenti i mentori Akademije dramske umjetnosti, Muzičke akademije Zagreb, Akademije likovnih umjetnosti, Arhitektonskog fakulteta, učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Škole za modu i dizajn i dr. Središnja je tema projekta staroslavenska mitologija.

plakat LorenaJurcevic


Program u Mimari će započeti u prijepodnevnim satima radionicom izrade kostima.
- U 13 sati prirediti će se izvedba „Harmonija disonance“ Muzičke akademije Zagreb.
- Program će svoj finale dostići u 18.30 sati dramsko-muzičkom izvedbom A. Dvoraka i S. Rahmanjinova.
- Radovi s kostimografske radionice predstaviti će se u 19 sati performativnom izložbom „Maske: staroslavenska mitologija“ , u izvedbi studenata Akademije dramskih umjetnosti i režiji studentice kazališne režije i radiofonije, Rajne - Racz. Riječ je o dramskoj predstavi inspiriranoj starohrvatskom mitologijom i tekstovima Ivane Brlić Mažuranić.
- Događanje će se zaključiti u 19.30 predavanjem „Kako su maske ušle u hrvatsku dramu i kazalište“ dramaturginje i teatrologinje, dr. art. Mire Muhoberac (Filozofski fakultet u Zagrebu).


RETROSPEKTIVOM KROZ SLAVENSKU KULTURU
izložba radova studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti, učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (Tekstilni odjel), Škole za modu i dizajn te nastavnika Zavoda za dizajn Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb
15.-17.05.2018.
Izložiti će se crteži, maske, kostimi i odjevni predmeti inspirirani staroslavenskom mitologijom.
Izložba će se otvoriti u utorak, 15. svibnja u podne i moći će se pogledati do četvrtka, 17. svibnja, u terminu od 10 do 17 sati.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location