Username *
Password *
Remember Me

Art Eco u ULUPUH-u se otvara u petak, 29. lipnja u 19 sati. Adresa: Tkalčićeva 14, Zagreb. Izložba ostaje otvorena do 27.7.

Carlos Ignacio Bellante Ruleta rusa cr
Milena Rogulj


- Ekološka svijest širi se svijetom i jača zadnjih pedeset godina, da bi danas infiltrirala u sebi pojmove samoodrživog razvoja, sinergije, holizma, uvažavanja i tolerancije, prilagodbe i nužnosti globalnog jedinstva u održavanju ravnoteže čovjek-priroda. Kao i uvijek, umjetnici intenzivnije od drugih vide probleme, anomalije i ignoriranja bitnih prirodnih zakonitosti, te ukazuju na posljedice nemara. Poticanje i promicanje ekološke svijesti u javnosti ugrađeno je u koncept EKO-ART-a, a cijeli se projekt pokazuje poticajnim za autorske ideje i kreacije. "Ekološka dimenzija svakog umjetničkog medija danas je pitanje kulturne higijene civilizacije koju i dalje želimo nazvati naprednom", stajalo je u pozivu za sudjelovanjem na ovogodišnjoj izložbi EKO ART. Trećem izdanju ove manifestacije naslovna tema bila je RAVNOTEŽA, ravnoteža u opozitnim parovima funkcija/ludizam, prirodni /umjetni materijali, nedostatak /obilje - Branka Hlevnjak, iz predgovora.

Carlos Ignacio Bellante Ruleta rusa cr
Mario Treščec


Autor koncepcije: Davor Klarić
Kustosica i selektorica izložbe: Branka Hlevnjak

Izlažu: Ivana Bakal, Carlos Ignacio Bellante, Smiljka Franjić, Igor Galaš, Hrvoje Grgić, Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan, Ruža Hodak, I-GLE (Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović), Nataša Jeletić i Koraljka Kovač, Nataša Knežević, Vesna Kolobarić, Sabina Kolonić, Eva Lumezi, Ana Mihalić, Ivana Mrčela, Zlatko Odrčić, Margareta Peršić, Petra Podnarčuk, Lili Poljak, Zdravka Radić, Katarina Radošević Galić, Dijana Rajković, Milena Rogulj, Maja Strgar Kurečić, Sanja Šebalj, Mario Treščec, Sonja Turner Fegić.

Izložba će se moći pogledati do 27. srpnja, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznicima galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

 

galas igor slape

Igor Galaš

Carlos Ignacio Bellante Ruleta rusa cr

Dijana Rajković

Carlos Ignacio Bellante Ruleta rusa cr
Carlos Ignatio Bellante

 

Carlos Ignacio Bellante Ruleta rusa cr

Sabina Kolonić

 

Carlos Ignacio Bellante Ruleta rusa cr
Zdravka Radić