Username *
Password *
Remember Me

Prvi zajednički koncert održat će vrhunski glazbenici na Sceni Amadeo: pijanist Aljoša Jurinić i gitarist Petrit Çeku nastupaju u prostoru atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu u četvrtak 26. srpnja u 21 sat.

Aljosa Jurinic Petrit Ceku

Aljoša Jurinić prvi je pijanist iz Hrvatske i ovog dijela svijeta koji se uspio plasirati u finale, među desetero najboljih, na najvećem i najprestižnijem pijanističkom natjecanju, Chopinovom u Varšavi. Nakon Chopina u Varšavi, ušao je u finale velikog natjecanja Kraljice Elizabete u Bruxellesu te osvojio petu nagradu, čime je postao laureat natjecanja.

Petrit Çeku glazbenik je iznimnog senzibiliteta i ekspresivnosti koji su privukli publiku i kritičare diljem svijeta. Glazbeni kritičar Colin Cooper okarakterizirao ga je kao “solista visokih mogućnosti”. Tijekom bogate karijere osvojio je čak devet prvih nagrada na međunarodnim gitarskim natjecanjima. 2008. godine nagrađen je godišnjom nagradom Mladi glazbenik godine koju dodjeljuju Zagrebačka filharmonija i Hrvatska poštanska banka.

 

Kao jedina zagrebačka ljetna polivalentna Scena, kroz 19 godina djelovanja Scena Amadeo Zagrepčanima je donijela brojne domaće i inozemne predstavnike svijeta glazbe, filma, književnosti i likovne umjetnosti, a svoju misiju uspješno nastavlja dalje. Uvjerite se u to i sami, i ovaj četvrtak ne propustite koncert za koji će se sigurno tražiti karta više.

Program započinje u 21:00 h, a cijena ulaznice je 130kn. U slučaju kiše koncert će se održati u petak, 27.07. s početkom u 21 sat.

Aljosa Jurinic Petrit Ceku
pijanist Aljoša Jurinić i gitarist Petrit Çeku