Username *
Password *
Remember Me

Jedna od najdugovječnijih humanitarnih akcija u Hrvatskoj Terry Fox Run devetnaesti će se put zaredom održati na jezeru Jarun, u nedjelju 23. rujna.


U 18 godina održavanja trka je okupila više od 100 000 sudionika, a prikupljeno je više od 6,5 milijuna kuna za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. Cjelokupan iznos prikupljen u okviru 19. izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković za daljnja znanstvena istraživanja raka.


„Presretan sam što sam dio 19. po redu godišnje Terry Fox Run akcije u Hrvatskoj. Terry Fox bio je sjajan Kanađanin, čija priča pokazuje da se sve može postići. A Terry Fox Run trka u Zagrebu prekrasna je hrvatsko-kanadska tradicija“, izjavio je veleposlanik Kanade u Hrvatskoj, NJ.E. Daniel Maksymiuk.

run cr


Predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. med. izrazio je zadovoljstvo dugogodišnjim održavanjem akcije i rezultatima: „Sretan sam što je humanitarna trka Terry Fox Run dala značajan doprinos, ne samo u dijagnostici i liječenju, već i u znanstvenom istraživanju raka u Hrvatskoj.“


„Izuzetno smo ponosni i sretni što jedna od najdugovječnijih humanitarnih akcija u Republici Hrvatskoj doživljava svoje 19. izdanje. Svake godine interes za Terry Fox Run raste, a želja nam je da u jubilarno 20. izdanje uključimo još više građana Hrvatske i dovedemo Terry Fox Run i u Split. Uz to, koristim priliku da zahvalim svim partnerima i pokroviteljima koji nas podržavaju. Primjer Terryja Foxa pokazuje kako jedna osoba može napraviti razliku. Pozivam Zagrepčane i sve ljude u Hrvatskoj da ove godine u još većem broju uživaju u popodnevu na Jarunu. Mogu trčati, šetati, rolati se i pokazati kao i Terry Fox, da je sve moguće“¸ izjavila je Illeana Cesarec, glasnogovornica akcije i članica Uprave tvrtke MPG te podsjetila da, osim sudjelovanjem u trci, građani mogu pomoći uplatom na humanitarni račun.


Svi zainteresirani u akciji mogu sudjelovati uplatom donacije na humanitarni račun: Zajednica Sv. Juraj, Ilica 197, 10000 Zagreb, IBAN: HR1323400091510959877 te kupnjom majice s vizualom akcije u subotu 15. rujna u Bogovićevoj ulici od 11:00 do 13:00 sati te na dan trke na Jarunu.


Osim sudjelovanjem u trci, građani će u humanitarnoj akciji moći sudjelovati kupnjom Terry Fox Run majice koje će se u subotu 15. rujna tradicionalno prodavati na uglu Bogovićeve i Gajeve ulice od 11 do 13 sati.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location