Username *
Password *
Remember Me

Svaki dan pola sata kretanja za nas čini čuda - tvrde stručnjaci, doktori i brojni poznavatelji ljudskog zdravlja. Kretanje potiče organizam na pravilan rad, svakodnevni život čini kvalitetnijim, tako da se sa svime što nam on donosi, lakše "nosimo".

ADIZERO women
Foto: Adidas Adizero, Essentials, Studio Power i Originals jesen/zima 2012/13

A jesen je kao stvorena za kretanje - iako aktivnosti ne treba dijeliti po sezonama, pad temperature zapravo je idealan partner za boravak na svježem zraku, ali i znak da se možemo vratiti u teretane i gimnastičke dvorane.

Složili smo praktičan savjetnik koji će vam pomoći kao vodič kroz aktivnosti, ali i, nadamo se, ohrabriti da se ozbiljnije posvetite kretanju, jer ono ne samo da garantira zdraviji život, već i ljepši ten i kvalitetniju kožu. A to svi želimo, zar ne?

Šetnja
Blizina parkova i šuma neprocjenjiva je vrijednost – uputite se u šetnju barem vikendom, ljepše je provesti vrijeme u društvu svježe prirode nego plastičnih artikala shopping centara. Spori ritam disanja i lagani korak garancija su boljeg zdravlja, raspoloženja i, naravno, vitke linije. Uputite se tamo gdje je najljepše, a to je zelenilo, pa bilo ono i u parku usred grada.

Trčanje
Lagani ritam trčanja idealan je za početnike, ali i za one koji su se na taj sport već „navukli“. Trebaju vam samo dobre tenisice sa zračnim jastucima, jer je u pitanju čuvanje zglobova i koljena koja se ovdje najviše naprežu. Ostalo – obična trenirka i eventualno šilterica. Ne zaboravite da je bavljenje sportom najbolji način da očuvate svoje zdravlje.

Originals women2

Bicikl
Da se Dance pita, rekli bi vam da je bicikl važniji od automobila. No, pošto kod nas ta kultura još uvijek nije toliko razvijena, ljubimac na dva kotača uglavnom je dio sportskog stila života. Ipak, uz svu ovu silnu recesiju i visoke cijene benzina, mnogi su auto zamijenili vozilom na vlastiti pogon. Primijetili smo sve više bicikala po cesti, i to je odlično, samo treba paziti na promet. Iako su biciklističke staze mnogo skromnije kod nas nego u evropskim zemljama, bicikl postaje sve popularniji. S njime možete i u prirodu, ali i u shopping. Košarica koja ide naprijed ili iza idealna je suputnica koja dopušta veću slobodu i praktično je rješenje za svakodnevnu kupovinu. Dakle, nema mu mane, i još je jeftin. A najvažnije – to je vozilo koje ne troši skupi benzin već vaše kalorije!

Rolanje
Te masivne cipele s kotačima učvrstit će stražnjicu i oblikovat noge na najbrži mogući način. Fantastične role nemaju konkurenciju kad je riječ o sportovima kojima se možete baviti na cesti, uz jezero, uz šumu, na asfaltu… To je jedan pravi urbani sport jer – ako se dovoljno izvježbate, s rolama možete ići i po gradu! Štikle u torbu, torbu u ruksak, kotače na noge.

STUDIO POWER women

Teretana, aerobik, ples...
Za mnoge od nas mjesec rujan znači povratak u sportske dvorane. Priprema za plesanje, stepanje, dizanje utega i bicikliranje unutar četiri zida ne mora biti toliko skupo. Opet su najvažnije tenisice: moraju biti kvalitetne i udobne. Ako ne volite sportove vani, onda je ovako nešto idealna opcija za vas. Mnogi studiji nude ples poput zumbe koji utječe na jačanje svih mišića, ali i garantira dobru zabavu. Fizička aktivnost pokreće i dobro raspoloženje. Osjećaj sreće  kojim vas ispunjava kretanje nezamjenjiv je: pozitivno utječe ne samo na dnevnoj bazi, već život čini kvalitetnijim i ispunjenim. Daje energiju i dan čini sretnijim. 

ESSENTIALS women

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location