Username *
Password *
Remember Me

„Iskreno i točno objašnjenje ovoga svijeta nudi ljubav, a ne filozofi" izrekao je Oscar Wilde.

- Najljepše, najpoetičnije, najstrastvenije o ljubavi nam pričaju umjetnici – ističu kreativke @ Kavkaz, Dženisa Pevotić i Tihana Cizelj. - Kada stvarnost pretapaju u maštu, a maštu u stvarnost i kada granice između stvarnoga i izmaštanoga prestaju postojati.

kavkaz1

Sa četiri ljubavne priče odjenule smo našu Kazališnu kavanu Kavkaz. Priče nisu ispričane samo perom pisaca već su i postavljene na mnogobrojne kazališne daske i na filmska platna. Romeo i Julija (William Shakespeare), Dama s kamelijama (Alexandre Dumas), Ana Karenjina (Lav Nikolajevič Tolstoj), U agoniji (Miroslav Krleža) oživjeli su kroz kostime, crteže, skice i citate koje smo postavile u Kavani u želji da odete u kazalište, u kino, pročitate neku novu prekrasnu ljubavnu priču ili je možda i sami doživite... - poručuju Dženisa i Tihana.

 


kavkaz1

Možda vas razveseli pogled i na naša četiri para skrivena u nekim tek razlistalim proljetnim šumama. Možete se poigrati sa njima, dati im imena, osmisliti im ljubavne priče...

kavkaz1
Spustite li se kat niže zavojitim stepenicama, pogledajte kako smo postavile izlog Kazališnog puta. Možda naša priča o operi Trubadur (Giusepe Verdi) bude poticaj da poslušate tu čudesnu glazbu i još jednu priču o ljubavi, ljubomori, strasti i strašnoj sudbini ciganke Azucene. Nova inscenacija Trubadura doživjeti će premijeru 22.2. u zagrebačkom HNK.

kavkaz1

Na kraju, poklonite crvenu ružu, a mi ćemo opet citirati Oscara Wildea. "Crvena ruža nije sebična što želi biti crvena ruža, ali bi grozna sebičnost bila tražiti od sveg drugog cvijeća da bude crvena ruža." Vaše Dženisa Pecotić i Tihana Cizelj.

  kavkaz1kavkaz1kavkaz1kavkaz1kavkaz1

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location