Username *
Password *
Remember Me

Predavanje za građanstvo na temu: Čudesni uređaji za oslikavanje mozga održat će se u četvrtak, 21. veljače 2019. u 18 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Predavanje će držati Ana Sušac koja predaje fiziku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Doktorirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu s istraživanjem neurodinamike procesiranja lica i sudjelovala u radu laboratorija za funkcionalno oslikavanje mozga u Finskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Italiji. Njeni glavni istraživači interesi su u području edukacijske fizike i edukacijske neuroznanosti koja je novo interdisciplinarno područje istraživanja u kojem se tradicionalne metode edukacijskih istraživanja kombiniraju sa suvremenim tehnikama koje se koriste u neuroznanosti.

fbrain


Ljudski mozak sastoji se od stotinu milijardi živčanih stanica koje su međusobno povezane i čine vrlo kompleksan sustav.

Fizičari su se pridružili ostalim znanstvenicima u istraživanju mozga od stanične razine do složenih kognitivnih funkcija. U predavanju će se prikazati fizikalne osnove rada uređaja za istraživanje mozga.

Što znače kratice EEG, MEG, PET, CT, MR? Kako se mjere magnetska polja mozga koja su milijun puta slabija od magnetskog polja Zemlje? Hoćete li radije ići na EEG ili CT snimanje? Kako se mijenja mozak taksista u Londonu dok rade svoj posao? Mijenja li učenje fizike mozak? Odgovore na ova i slična pitanja saznat ćete na predavanju.

Ulaz na predavanje je besplatan.