Username *
Password *
Remember Me

Zagrebački kvartet i Spona Classics najavljuju svečani obljetnički koncert u povodu 100. obljetnice osnutka ansambla, koji će se održati u četvrtak, 25. travnja u Hrvatskom glazbenom zavodu. Posebnost ovog nastupa je što će se održati na lokaciji na kojoj je, prije točno stotinu godina, održan prvi koncert Zagrebačkog kvarteta. Nastup počinje u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 50 kuna.

zg kvartet3

  1. travnja 1919. godine u dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda održan je prvi koncert Zagrebačkog kvarteta u sastavu Vaclav Huml (violina), Milan Graf (violina), Ladislav Miranov (viola) i Umberto Fabbri (violončelo).

Točno sto godina kasnije, 25. travnja 2019., aktualni Zagrebački kvartet u sastavu Martin Krpan (violina), Davor Philips (violina), Hrvoje Philips (viola) i Martin Jordan (violončelo) izvest će identičan program prvog koncerta iz 1919. godine.  

Repertoar:
- Antonín Dvořák: 9. gudački kvartet u d-molu, op. 34
- Joseph Haydn: Gudački kvartet u d-molu, Hob. III: 76, „Kvintni“
- Petar Iljič Čajkovski: 2. gudački kvartet u F-duru, op. 22

Uz svečani obljetnički koncert u HGZ-u, Zagrebački kvartet predstavlja i najnoviji CD album ”Klasični vrt” te najavljuje objavljivanje monografije povodom 100. obljetnice osnutka Kvarteta. Tijekom godine će biti objavljen četverostruki CD koji obuhvaća povijesne i suvremene izvedbe, a Kvartet će ga promovirati na velikom koncertu u Dvorani Lisinski, 30. studenog 2019.