Username *
Password *
Remember Me

CIMO – Centar za istraživanje mode i odijevanja u suradnji s Muzejom grada Zagreba organizira ciklus predavanja/razgovora u sklopu izložbe „Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina.” Predavanje će se održati u četvrtak, 2. svibnja s početkom u 18 sati u predvorju Muzeja grada Zagreba.

Prvo predavanje pod nazivom ''Moda 1960-ih: imaginarij modernističkog stila'' održat će Tonči Vladislavić, stručni suradnik i autor izložbenih cjelina vezanih uz rad kostimografkinje i dizajnerice Ingrid Begović te ciklus crteža „Antimoda” umjetnika Miroslava Šuteja.

moda i odijevanje muzej grada zagreba oko 1960
Ples u Hrvatskom glazbenom zavodu - oko 1960


Ciklus predavanja prati koncepciju izložbe i obuhvaća teme vezane uz mehanizme stvaranja mode, različite oblike distribucije, potrošnje i reprezentacije mode 1960-tih godina. Kroz predavanja/razgovore osvrnut ćemo se na modne fenomene nastale u ovom desetljeću, razvoj tekstilne industrije i konfekcije, rad obrtnika, razvoj modne struke i modnih časopisa.

Kustosi i autori pojedinih izložbenih cjelina predstavit će svoja istraživanja te ključne aspekte mode i odijevanja u širem društvenom i kulturnom prostoru 1960-ih godina u svijetu i kod nas. Cilj predavanja je publici ponuditi širu sliku modnih i odjevnih praksi ovog razdoblja.

Ulaz na predavanje je slobodan.

moda i odijevanje muzej grada zagreba oko 1960
1960-tih