Username *
Password *
Remember Me

Gimnastika lica dokazano utječe na mladoliki izgled i može nas spasiti od prijevremenog starenja kože, kao i nastanka velikih bora. Iz Nivee nam stiže popis vježbica koje biste mogli i trebali raditi svaki dan - predlažemo vam da ih proučite i učinite nešto vrijedno, praktično za sebe (a i ništa ne košta). Radi se o jednostavnim vježbama i savjetima za ljepši izgled vrata i lica. Za glatko čelo, oči i usne bez bora.  

7

Prekrasan vrat i dobro držanje
Stanite uspravno i usredotočite se na držanje. Vaša glava treba biti u ravnoteži poput cvijeta na stabljici. Ispravno držanje glave najbolja je garancija za prekrasan izgled vrata.

 Labuđi vrat
Stanite uspravno i gurajte donju vilicu prema naprijed kako biste napregnuli mišiće vrata. Zadržite mišiće u napetom stanju 2 do 3 sekunde, zatim ih otpustite i opustite se. Ponovite vježbu 10 puta.

Čvrsta brada i obrazi
Stavite šaku ispod brade. Lagano otvorite donju vilicu i gurajte je prema šaci kako biste stvorili otpor. Držite vilicu napetom oko 6 do 10 sekundi, zatim je ponovno otpustite. Ova vježba zateže mišiće ispod brade i mišiće vilice. Ako pravilno vježbate imat ćete čvrstu bradu i obraze.

6

Čvrsti obrazi
Napušite obraze. Tapkajte obraze prstima obje ruke, polako ispuštajući zrak sa svakim dodirom.

Zatezanje gornje usne
Raširite usne i čvrsto pritisnite jednu uz drugu. Osjetite napetost u mišićima koji okružuju usta. Otpustite napetost i opustite se na trenutak.

Zategnuto područje oko očiju
Postavite palac i kažiprst obje ruke ispod obrva i na jagodice ispod oka. Za početak, široko otvorite oči, a zatim ih pokušajte zatvoriti i treptati. Primijetit ćete da vam se mišići oko očiju napinju svaki put kad pokušate treptati. Na kraju vježbe zatvorite oči i opustite se na trenutak.

Glatko čelo
Postavite prste obje ruke vodoravno preko čela. Zatim podižite obrve i kapke suprotno otporu prstiju. Zadržite napetost oko 6 do 10 sekundi, zatim otpustite. Trebali biste osjetiti napetost u mišićima čela tijekom ove vježbe - na kraju opustite čitavo područje na kojem ste vježbali.

Foto: Isabeli Fontana by Tom Munro @ Allure

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location