Username *
Password *
Remember Me

"Srcem protiv barijera 2019", međunarodni plivački maraton za osobe s invaliditetom i sve ljude dobre volje, održat će se sutra, u subotu, 24. kolovoza, na Rabu po 9. put. Osnivač maratona je pisac Krešimir Butković.

20150905 MARATON 2105 HH 1694

Ruta maratona započinje na rampi na Vodenči i ide do Male buže na Dolinu pa nazad. Kao i svake godine organizatori su osigurali noćenje pred utrku za osobe s invaliditetom te za sve sudionike okrjepu na cilju.

Cilj maratona je skrenuti pozornost na problematiku života osoba s invaliditetom te ukazati na nužnost zalaganja za jednakost u društvu. Ovaj maraton stoga nije toliko natjecateljski koliko je zapravo promicanje humanosti.

20150905 MARATON 2105 HH 1694

- Biti osoba s invaliditetom u našem je društvu izuzetno teško. Još uvijek smo pioniri u otklanjanju barijera u mentalnom sklopu cijelog društva. Mi smo zaista prepuni raznih talenata i želje za životom, te smatramo da imamo pravo biti ravnopravni sudionici svih zbivanja i društvenih kretanja. Mali korak u osvještavanju i senzibilizaciji ljudi jest i ovaj plivački maraton na Rabu. Ako je cijeli otok stao uz nas i pružio nam ruku jednakosti, zar to ne bi mogla i Hrvatska te čitav svijet? Otvorimo svi svoja srca i savladajmo barijere pružajući jedni drugima ljubav, humanost i nadu u bolju, smisleniju budućnost u kojoj ćemo svi imati život dostojan čovjeka, istaknuo je Butković za SEEbiz.hr, portal na kojemu ujedno ima kolumnu.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location