Username *
Password *
Remember Me

Kad jedan enfant terrible i genijalac dobiva fenomenalan dokumentarac i premijeru, kao što je to Alexander McQueen (1969.-2010.), onda je dress code u crnoj, ali ne tužnoj, već onoj super-glam i fantastičnoj verziji. Redatelji Ian Bonhôte i Peter Ettedgui zabilježili su život i djelo jedinstvenog talenta u 111 minuta. McQueen je bio jedan od najvećih modnih talenata ikad, živio je intenzivno i kreativno snažno.

1. McQuuen

Radnja dokumentarca prati McQueena u njegovoj veličanstvenoj anarhiji te predstavlja kompleksnu, često mračnu i turbulentnu psihu. Na pisti je njegov rad bila divna goth priča, podcrtana čipkom, uokvirena inovativnim krojačkim eksperimentima.

Upravo je on predstavio na pisti niski struk, koji je kasnije ušao u street-style, upravo je on donio čudesnu nude čipku od glave do pete, radi čega je danas pol party haljina upravo od tog transparentnog materijala…

Djurdja Tedeschi
Đurđa Tedeschi

 

Niz stilskih egzibicija koje je McQueen donio na pisti, kasnije su prevedene u uličnu modu i ostvarile veliki utjecaj na svijet odijevanja i dizajna.

Konstantno je ponavljao kako radi odjeću da bi se žena osjećala snažno. Snažno i zaštićeno. Zato su na njegovoj pisti hodale ikone čudesnosti, hibridi životinje i žene, neko novo biće koje u ovom svijetu nema straha od ničega.

 Djurdja Tedeschi
Ivana Andabaka s prijateljicom

Djurdja Tedeschi

Jadranka Sloković

Djurdja Tedeschi

Jelena Veljača

Djurdja Tedeschi

Josipa Lisac

Djurdja Tedeschi

Kristina Burja

Djurdja Tedeschi

Loredana Bahorić i Matija Vuica

Djurdja Tedeschi

Martina Čičko Karapetrić i kćerka

Djurdja Tedeschi

Tihana Harapin Zalepugin

Djurdja Tedeschi

Zvona Vučković

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location