DOK SI NA ŠPICI I PIJEŠ KAVU U MIRU… // tvoji klinci šeću Gornjim gradom i slušaju priče o COOL LIKOVIMA iz povijesti Zagreba

    A vode ih Agramerice – to su tri cure, Vanja, Renata i Kristina, koje su odlučile donijeti nešto kreativno i praktično na zagrebačku turističku scenu: - Nas tri smo licencirane vodičke i svaku subotu i nedjelju, od 10 do 11.30 i 12 do 12.30, vodimo vaše klince po centru i Gornjem gradu te ih učimo o povijesti metropole, o zanimljivim likovima, na način da se to djeci sviđa! – rekla mi je Vanja Granić, jedna od trojke koja s poslom kreće ove subote.

    kamenita

    – Cijena je 50 kuna po djetetu, a dob djeteta je najmanje 5 godina. U grupama je najviše 10 djece. Shvatile smo da roditeljima treba ponekad vremena da solo obave neki shopping, sjednu na kavu ili slično, vikendom, dok je špica ili prilika za skoknuti na Dolac… Tako ćemo mi njihovu djecu učiti o našemu gradu, zabaviti ih starim pričama o Mandi i banu, Gričkom topu, Kamenitim vratima, Markovoj crkvi, Šestinskim kišobranima te prošetati s njima Manduševca preko Katedrale, Opatovine, na Tkalču preko Radićeve do Kamenitih, Markov trg, kulu Lotršćak i nazad na Trg - . Baš cool! Sada se špica ne čini tako neizvedivom.

    kamenita