Username *
Password *
Remember Me

Čarolija Adventa ime je koncerta koji će operni pjevač Ivo Gamulin Gianni, održati 8. prosinca u svom matičnom kazalištu, HNK. Slavni tenor ujedno će tom prigodom proslaviti 20 godina karijere.

Uz kazališnu, Gianni godinama gradi glazbenu karijeru koja uključuje snimanje i izvođenje autorskih pjesama te brojne samostalne koncerte kojima daje naglasak na klasičnu glazbu. Predstavio je hitove “Ljubav to si ti”, “Tebi dugujem” ili “Ostani tu” te održao brojne suradnje s izuzetnim glazbenicima, među kojima su i Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Doris Dragović, Maja Blagdan… Jedan od highlighta karijere je suradnja američkom jazz zvijezdom Natalie Cole, kojoj je bio jedini gost na evropskoj turneji.

Koncert u HNK povezat će tri umjetnosti i Gannijeve ljubavi – glazbu, ples i dramu. Pri tome će ga pratiti simfonijski orkestar, a na pozornici će mu se pridružiti tri sopranistice zagrebačkog HNK - Mima Karaula, Ana Zebić i Mia Domaćina Topalušić, okupljene pod imenom One.

 ivo gamulin

Gamulin otvara prostor i za mlade nade i talente te uz njega nastupaju ženski zbor Mozartine, zbor dječaka BoysVoice, baletni prvaci Iva Vitić Gameiro i Guilhermo Gameiro Alves, kao i mladi glumci izrazitih vokalnih sposobnosti Ivan Colarić i Vanda Winter, koji najavljuju kultne božićne pjesme prepjevane s 'čarobnim začinima'.

Svi oni uveličali su svojim nastupima njegov nedavno održani koncert „Belcanto pod zvijezdama“ u Klovićevim dvorima, koji je ljetos naišao na izrazito pozitivne reakcije mnogobrojne publike. Veliko iščekivanje čarobnog božićnog ruha ove najdivnije glazbene bajke upravo počinje, a ulaznice za koncert potražite od ovoga tjedna na blagajni HNK po promotivnim cijenama od 100 - 200kn te online na službenoj web stranici www.hnk.hr.

ivo gamulin