DIVA GODINE // 'Ne smijemo se bojati PROMJENA i ne treba nas definirati FAKULTET koji smo završili'

  Na posljednjem od tri održana panela sudjelovale su Nina Remenar, PR menadžerica, Ana Miščević, novinarka i Maša Zibar, influencerica. Moderatorica je bila, kao i dosad, Nina Cvijanović, novinarka Dive i Večernjeg lista.

  U temu panela uvela nas je Nina Remenar kao jedna od žena koja je samo u ovoj godini promijenila četiri posla.

  Autor: Diva // Večernji list

   diva davor plukavec pixell1

  - Početkom 2019. otišla sam iz PR agencije u kojoj sam radila pet i pol godina jer sam dobila ponudu da budem channel marketing menadžer za Huawei, no ta je promjena trajala nešto kraće nego što sam ja planirala. Onda sam počela raditi sa svojom prijateljicom Mašom, da bih se na kraju zaposlila u firmi kojoj radim i sada, a koja se bavi TV industrijom, a odnedavno sam i suvoditeljica Podcasta. Sve se događa s razlogom, pa eto, neka - ispričala je Nina kako je otprilike taj put tekao.

   diva davor plukavec pixell1
  Nina Remenar, Nina Cvijanović, Vesna Blašković, Ana Miščević i Maša Zibar

  Maša Zibar nadovezala se na Ninu podijelivši svoje iskustvo promjene poslova i kako je tekao njezin put do influencerice.

  - Na faksu sam se zaposlila na radiju i tamo sam ostala šest godina, a onda sam se zaposlila na Joomboosu koji je dio projekta 24sata. Nakon toga odlučila sam se baciti u solo vode i postati influencer - priča Maša.

  Takva zanimanja danas se smatraju plodnijim tlom za promjene, no Maša ističe kako to nije uvijek do zanimanja nego do samih ljudi.

  diva davor plukavec pixell1

  - Ponekad mislimo da idemo u pravom smjeru, a onda shvatimo s 30 godina da to nije ono gdje nas život nosi. Ne trebamo se bojati promjena i ne treba nas definirati faks koji smo završili - dodaje Maša.

  Danas je uvriježeno mišljenje da ljudi koji rade u novinarstvu moraju biti svestrani radnici koji raspolažu brojnim znanjima i vještinama kako bi napredovali. Svoj je osvrt na to dala Ana koja je i sama već 20 godina u novinarstvu.

  diva davor plukavec pixell1

  - Ja sam u svom poslu već 20 godina i apsolutno sam usavršila svoj posao i mislim da sam u tome dobra. Odrastala sam uz roditelje koji su također imali jedan posao cijeli život. Mi smo generacija koja se još uvijek drži toga. Ja sam se u svom poslu našla, napredovala sam i mene to veseli - priznaje Ana.

  Kao jedna od osoba koja je zaista već dugi niz predana jednom poslu, Ana je dodala da pritom ne smatra promjenu poslova lošom.

  - Ja mislim da je dobro mijenjati poslove, upoznavati ljude, raditi i neke druge stvari dobro. Svakom se poslu moraš posvetiti i ne smiješ biti površan. Možeš biti za različite stvari talentiran, ali znanje se u konačnici gradi iskustvom - objašnjava.

  Današnje statistike potvrđuju kako prosječni radnici promijene posao ili poziciju svakih pet godina, na što su se osvrnule i panelistice.

  - Konstantno postoji potreba za nečim novim i drugačijim, za nekakvim novim izazovima. Naše generacije više ne mogu biti na jednom mjestu - rekla je Maša.

   diva davor plukavec pixell1

  Iako se konstantno provlači neriješeno pitanje velike nezaposlenosti, danas je sve na dlanu i da se može raditi bilo što u bilo kojem trenutku, a to su komentirale i naše panelistice.

  - Svi se trebamo razvijati i tražiti nešto novo jer to otvara mnoga vrata, ali uz stalni posao i stalna primanja. Danas je tržiste takvo da svatko tko je uporan i zna nešto raditi, može napredovati - rekla je Ana.

  Premda se njihova iskustva u promjeni poslova razlikuju, naše panelistice priznaju kako danas zaista rade svoje poslove iz snova. Ana je istaknula kako ju njezin posao još uvijek ispunjava te da se i dalje vidi baš tu gdje je. Maša se složila i otkrila kako već ima neke nove planove za razvitak, a i Nina je istaknula da je pronašla posao i snova i sretna je jer je to upravo mjesto koje je cijeli život smatrala idealnim za sebe.

   

   diva davor plukavec pixell1diva davor plukavec pixell1diva davor plukavec pixell1diva davor plukavec pixell1