MUSIC_info // HGZ pokrenuo "Glazbena jutra" za klince željne klasike

  Zajednička produkcija privatne glazbene škole Glazbaonica Ljubav i Hrvatskoga glazbenog zavoda predstavljaju "Glazbena jutra" koja će se održavati u HGZ-u u Gundulićevoj 6a.

  1 glazbena jutra

  Na poticaj predsjednice HGZ-a Romane Matanovac Vučković projekt "Glazbena jutra" osmislile su ravnateljica Glazbaonice Ljubav Petra Heisinger i poznata književnica za djecu Željka Horvat-Vukelja.

  - Jedna od glavnih misija HGZ-a jest širenje glazbene kulture među djecom i mladima, a na tom putu je osobito važno potaknuti razvijanje senzibiliteta za glazbu od najranije dobi. Suradnja s Glazbaonicom ljubav je za nas više nego dobrodošla i vjerujemo da će ovaj jedinstveni projekt polučiti veliki uspjeh i odgojiti generacije poklonika glazbe - kaže Romana Matanovac Vučković.

  1 glazbena jutra

  Tijekom veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu održana su tri glazbena jutra za polaznike vrtića, kojima su učiteljice priredile upoznavanje s poviješću HGZ-a, instrumentima, znamenitim skladateljima i temeljnim pojmovima iz solfeggia, a sve kroz priču i igru, uz slike, fotografije, lutke i druga didaktička sredstva, ne zanemarujući pritom potrebu djece za pjevanjem, sviranjem i pokretom.

  Autorice ovog projekta Željka Horvat-Vukelja i Petra Heisinger su ujedno i autorice novoga glazbenog priručnika za učitelje i odgajatelje - Pričom do glazbe.

  Važno je naglasiti i to da su slikovnice Željke Horvat-Vukelja na popisu lektire za prvi i drugi razred, a ravnateljica i osnivačica Glazbaonice ljubav Petra Heisinger svoj je program glazbenih animacija za djecu predškolske dobi predstavila na Harvardu na Međunarodnoj konferenciji učitelja.

  Glazbena jutra će se u HGZ-u održavati sve do kraja lipnja, prvi termin je u subotu 7. ožujka u 10:30 sati, a ostale termine ovih zanimljivih radionica možete pronaći na www.hgz.hr.

  1 glazbena jutra