ANIMAFEST INSIGHTS // upoznaj najzanimljivije animirane filmove online. Prvi hit je JEŽEVA KUĆA

  Umjesto redovite festivalske najave koju javnost i mediji u ovo doba godine očekuju, organizacijski tim 30. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb 2020, planiranog od 8. do 13. lipnja, morao je donijeti odluku da zbog prisutnosti bolesti COVID-19 i posljedica nedavnog potresa u Zagrebu odgodi planirani termin festivala.

  U vremenu iščekivanja novog termina Animafest Zagreb pripremio je svim ljubiteljima animacije atraktivan sadržaj «Animafest Insights» koji će biti dostupan na festivalskoj internetskoj stranici i društvenim mrežama.

  6LQridBQ
  Program aANIMAFEST INSIGHTS je osmišljen s idejom da šira javnost stekne uvid u filmove koji se prikazuju na našem festivalu, ali i da se podsjetimo na iznimne uspjehe kojeg animacija bilježi posljednjih godina.

  Program se otvara filmom «Ježeva kuća» nastalim prema istoimenoj priči Branka Ćopića. Djelo je to hrvatske autorice Eve Cvijanović koja živi u Kanadi, a za kojeg je autorica dobila nagrada za najbolji kratkometražni film po izboru publike na Animafestu 2017. godine te brojne druge nagrade diljem svijeta.

  6LQridBQ

  - Izuzetno nam je žao što Zagreb početkom ovog ljeta neće biti u mogućnosti ugostiti najznačajnije animatore svijeta. No, okolnosti su nas prisilile da festival po prvi puta kalendarski izmaknemo u drugom terminu. Naša obaveza je da se prema nastaloj situaciji odnosimo odgovorno i zrelo, ali se zato nadamo da ćemo uskoro biti u prilici prikazati naš cjelokupni program - rekao je Daniel Šuljić, umjetnički ravnatelj festivala.

  U programu «Animafest Insights» bit će u redovitom slijedu još predstavljene sljedeće autorice i autori: Alice Guimaraes, Monica Santos (Amelia & Duarte), Alice Saey (Mark Lotterman – Happy), Celine Devaux (Sunday Lunch), Joanna Quinn (Girls Night Out), Max Porter, Ru Kuwahata (Negative Space), Tomek Popakul (Acid Rain), Nikita Diakur (FEST) i Veljko Popović (Biciklisti).

   6LQridBQ