Username *
Password *
Remember Me

Poznata dizajnerica bijelih haljina, Katarina Džale, samo za ItGirls otkriva najkraći put do savršene kreacije za veliki dan. Na koje detalje valja obratiti pažnju i kako se pripremiti, pročitajte u našem nezaobilaznom savjetniku! 

marchesa-wedding-dress-romantic-tulle
Marchesa

1.
Obzirom
da nemamo često priliku nositi večernje haljine sličnog kroja kao što su vjenčanice, preporučila bih posavjetovati se s prijateljicama koje su već nosile vjenčanicu, pitati ih što je njih smetalo kod njihove haljine,  što im se svidjelo, kakva su iskustva s dužinom, sa obručima (kako sjesti, kako na toalet i slično).

2.
Predlažem
da se što bolje informirate o modelima vjenčanica putem interneta još prije odlaska do specijaliziranih trgovina/salona vjenčanica. Prije odlaska u salon svakako se najavite kako biste imali termin samo za sebe.

3.
Na isprobavanje
vjenčanica nemojte povesti previše prijateljica i rodbine, jer svatko ima svoje mišljenje kako biste vi trebali izgledati na svoj najljepši dan u životu, već predlažem da povedete jednu osobu od povjerenja koja će iskreno i objektivno sagledati model na vama, poštujući upravo vašu osobnost i želje.

4.
Model vjenčanice
uskladite sa svojom osobnošću, a ne s bojom sale za vjenčanja što se često događa… vi niste osoblje koje radi u toj sali, već važna gošća.

5.
Odaberite dužinu
vjenčanice tako da možete tijekom večeri promijeniti cipele: primjerice iz visokih potpetica u balerinke.

rosaclarabridal2013lookbook34
Rosa Clara

 6.
Dobro
je pripaziti na kroj korzeta koji je ugrađen u vjenčanicu, pogotovo ako je kroj bez naramenica, te da li dobro drži oko struka. To znači da vjenčanica neće spadati i da je nećete morati cijelu večer popravljati.

7.
Ukoliko se radi o ljetnom
vjenčanju pobrinite se da podstava bude od viskoze, pamuka ili svile kako biste lakše podnijeli visoke temperature.

8.
Za zimska
vjenčanja prigodne tkanine su taft, teški sateni i slično. Obično su to modeli s podsuknjama, pa je u takvim modelima ujedno toplije. Nemojte se opterećivati kaputima ili bundicama; bit će vam dovoljna malo deblja pašmina, tih par trenutaka dok ste u crkvi ili kod matičara neće vam biti hladno ni ako uzmete neki laganiji gornji dio.

9.
Ukoliko
ne nađete gotovu vjenčanicu u salonima, neka vas ne bude strah dati napraviti je kod nekog dizajnera ili krojačice po preporuci. No, i ako niste našli ništa za sebe u salonima s gotovim modelima, svakako iskoristite priliku obilaženja dućana i isprobajte modele jer ćete tako lakše znati što vam uistinu odgovara. Da li je to sirena kroj ili krinolina? Jedino ćete isprobavanjem saznati odgovor.

10.
I zadnje
, ali ne manje važan je taj osjećaj kad je odjenete i znate da je to to, ljubav na prvi pogled. U vjenčanici se morate osjećati savršeno i ne pristajte na ništa manje!

U galeriji pogledajte više od sto modela prekrasnih vjenčanica!

2

Prošli tjedan u Westgateu je održan sajam vjenčanja na kojemu su reviju, među ostalima, nosili i voditelji Sportske televizije Bojana Manojlović, Iva Milanović-Litre,  Andrea Lovrinčević,  Ivan Stipčić, Igor Ćurković i Ivan Princivali. Tom prilikom otvoren je i veliki Wedding City, najveće prodajno mjesto za ovu prigodu u Hrvatskoj, gdje na jednom mjestu možete naći vjenčanice, odijela, modne dodatke, a imaju i krojačice na licu mjesta, što uvelike olakšava proces odabira. Među dizajnerima koji tamo nude svoje kreacije je i Katarina Džale.

 

dizajner BHLDN haljina tea rose dress
BHLDN tea rose dress

 

 

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

super je kad puno toga možete naći na jednom mjestu... a ja sam ipak sretna što je sve ovo daleko iza mene

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location